Cine sunt curvele care scriu carti pentru infractori?

puscarie1
Link-uri sponsorizate

De cateva zile se discuta aprins pe seama cartilor pe care infractorii neamului le publica dupa gratii pentru a-si scurta pedepsele.

Daca ar fi fost 2-3 carti, nimeni nu ar fi spus nimic. Sunt insa 400, ceea ce inseamna 32 de ani de scurtare a pedepselor pentru cei 200 de ‘scriitori’.

Ce inseamna asta? O gaura in lege cat Marele Canion, o gaura speculata imediat de puscariasii care isi permit sa publice carti pe banda rulanta.
Ce mai inseamna asta? Comportament infractional – chiar si dupa gratii. Practic, oamenii astia fac acelasi lucru si dupa gratii – incearca sa ocoleasca legea!

Se vor schimba vreodata? Pun pariu ca nu!

Problema este insa mult mai nasoala si implica o intreaga retea infractionala. Da, chiar daca legea o permite, sa ajuti un infractor sa iasa mai repede din puscarie prin scrierea unor carti in numele lui (evident pe bani) mi se pare o infractiune… cel putin morala.

Ei bine, luni la pranz, in timp ce ma aflam la emisiunea Irinei Petraru de la B1, Gigi Becali a dat in fapt toata smecheria asta cu cartile.

Detinuti au coordonatori, acestia fiind in cele mai multe cazuri – asa cum spune Becali – profesori universitari. Astia scriu de fapt cartile, dupa care infractorii le transcriu de mana si apoi predau manuscrisele la penitenciar spunand ca ei sunt autorii.

Si uite asa scapa de 5 luni de puscarie – in cazul lui Becali; sau de 10 luni – in cazul lui Dan Voiculescu.

Vreau si eu sa stiu cine sunt coordonatorii astia? Si mai ales cum sunt platiti? Va dati seama? La cati puscariasi cu bani sunt in tara asta, un astfel de coordonator poate sa ceara si sa faca bani frumosi fara ca nimeni sa-i stie numele. Mai mult, fac pariu ca majoritatea cartilor scrise in parnaie nu vor vedea niciodata lumina rafturilor din vreo biblioteca din tarisoara asta.

Asa ca sunt curios sa aflu si eu cine sunt acesti profesori?

Da, Florin Negrutiu are dreptate, acesti profesori sunt niste curve de cea mai joasa speta! Mai ceva ca alea de pe centura!

Alea macar sunt la vedere! Astia nu, astia actioneaza tiptil si fac mii, daca nu zeci de mii de euro (probabil si fara acte).

Cercul vicios este atat de mare, incat ma mir ca autoritatile s-au sesizat in sfarsit cu privire la aceasta practica nesimtita.

Cand se va incheia toata povestea asta? Ramane de vazut! Pana atunci, stati linistit, curvele scriu!

Foto Credit: oneindia.com/

Link-uri sponsorizate

Comments