Sigur esti pregatita?

eucostum13
Link-uri sponsorizate

Centrarea pe emotii si traume produce generatii intregi de barbati incompetenti!
Cred cu tarie treaba asta.

Si o spune un barbat care are un bagaj bogat de emotii si un vocabular pe masura, insa ele nu au fost invatate din carti de psihologie moderna (intens virusate de new age), ci din biblioteca de acasa, din trairile si experientele avute in familie si din anii de zile petrecuti in sala Plevnei, pe care o parcurgeam (uneori) in plonjoane alaturi de colegii mei de echipa.
Acolo am invatat ce inseamna prietenie, camaraderie, bucurie la victorie, tristete la esec, cum sa suferi alaturi de colegul care sufera, cum sa te bucuri impreuna cu el/ei etc…

Acolo am invatat sa executam fara comentarii (deci ce inseamna autoritate).
Nu cred ca ar fi indraznit cineva sa-i spuna domnului Rauh Martin: ‘daca mai tipati la mine, va spun lui mama’!
Ar fi fost dat afara in secunda doi!
Asa functionau lucrurile in copilaria/adolescenta mea.
Ce am invatat de la viata sportiva? Competente!

Competente de adaptare la situatii de viata diverse: stres, concentrare, livrare, eficienta, executie, creativitate, rapiditate, orientare etc…

Stateam ore intregi in antrenamente grele, nu cu ochii beliti in tablete sau pe jocuri PC.

Ce s-a intamplat cu emotiile mele? S-au dezvoltat, zic eu, sanatos – adica am invatat sa ma adaptez situatiilor din viata mea, indiferent ca vorbim despre situatii de acasa, de la scoala, din cercul de prieteni, mai tarziu de pe scena, relatii etc.

Ce inseamna competenta? Fara sa exagerez, pot sa-i spun putere!
Asta inseamna barbat puternic: barbat competent!
Si aici nu ma refer la bani, ci la abilitati, la modul in care gaseste rezolvare problemelor din viata lui.

Acum, desi sunt psiholog, nu ma prind de unde a iesit nebunia asta cu centrarea pe emotii si pe trauma! Si cu ce scop?

Si spun asta deoarece nu mi se pare ca se rezolva ceva ci, dincontra, se cultiva slabiciune… pe toate planurile.

Invata-l pe baiat sa se descurce in situatii variate de viata, ofera-i sprijin si sustinere si vei vedea ca va avea o viata cel putin decenta!

Da-i o scuza buna (traumele din copilarie) si vei vedea ca te vei trezi cu el in bucatarie, in fata cosului de gunoi plin, plangand si spunand: e greu, e foarte greu… probabil ca mi se trage de la traumele din copilarie.

Inca ceva: eu nu cred ca femeile sunt pregatite sa intre in contact cu razboaiele barbatilor. De ce? Pentru ca principalele doua nevoi ale unei femei sunt siguranta si stabilitatea.
Or daca el se deschide si isi arata vulnerabilitatile, ea se va dezechilibra si nu il va mai vedea ca pe un sprijin. Va mai putea sa-l respecte? Ma indoiesc!

Invata-l pe barbat abilitati de adaptare la situatii diverse si vei vedea ca emotiile lui vor fi in regula.
Baga-i bisturiul in ranile pe care le duce si il vei distruge total.

Eu nu ma grabesc sa pun diagnostice, desi este o adevarata moda.
Nu fac asta, ci incerc sa vad ce ganduri si comportamente are persoana din fata mea si cum il ajuta, sau ii pun bete in roate, deci cum ii afecteaza emotiile.
Si mai vad ceva: cum sta la capitolul rezolvare de probleme, deci la adaptare la nou!

Barbatul are emotii si tu, femeie, le vezi, de fiecare data cand accepti sa privesti in ochii lui. Pe parcursul unei relatii, crede-ma, le vei vedea pe toate!

Haideti sa punem faptele/comportamentele inaintea emotiilor si veti vedea ca nu avem de ce sa mai discutam despre dezechilibre. Haideti sa punem abilitatile de adaptare si rezolvarea de probleme inaintea emotiilor si veti vedea ca nu vom mai avea nici agresivitate si nici consum.

Oricat ar incerca unii sa ma contrazica, eu raman la parerea mea: barbatul are nevoie de competenta! Competenta este combustibilul care il va alimenta zona emotionala.

Daca il orientezi exclusiv spre emotii si traume, atunci vei avea fie un anxios, fie un depresiv.
Acum, te rog sa privesti putin in jur, ce vezi?

Link-uri sponsorizate

Comments