Romania – o tara de inconstienti

incendiu
Link-uri sponsorizate

Suntem o tara de inconstienti! Functionam fara autorizatii, riscandu-ne viata la fiecare pas.

Fie ca vorbim despre cluburi, pub-uri sau restaurante, de metrou sau de stadioane, traim periculos in fiecare secunda si asteptam nerabdatori sa ne fie eliberata autorizatia pentru viata…

Nu, nu o avem, pentru ca, dupa cum vedeti… uneori murim inainte sa fie eliberata.
Autorizatia pentru viata este singura pentru care nu poti sa dai spaga! Nu, asta nu se cumpara!

Nu se cumpara pentru ca necesita asumare. Si, din pacate, prea putini oameni din tara asta dilie isi asuma responsabilitatea pentru faptele lor.

A fost nevoie de tragedia de la Colectiv pentru a putea afla proportiile dezastrului din tara asta – doar 7% dintre scoli au autorizatie de la ISU (hmm deci cum?), stadionul national – in care s-au bagat (ATENTIE!!!) sute de milioane de euro este un pericol pentru oameni… pasajul Basarab la fel, iar lista cred ca poate continua fara probleme cu metroul – un medic a amintit in treacat de pericolul unui incendiu la metrou; cu marile cladiri de birouri (mai tineti minte incendiul de la Armeneasca?), cu cartierele rezidentiale etc…

Iar eu intreb asa – blocurile astea care au fost anvelopate au autorizatie de la ISU? Sau sunt si astea niste crematorii fara scapare?

Doar am vazut cu totii ce se afla sub tencuiala aia – scartaietoare groasa. Din cate stiu din copilarie… aia arde bine de tot.

Acum imaginati-va un bloc de 10 etaje(anvelopat) in flacari. Hmmm, cine il stinge?

Nu vreau sa fiu paranoic, insa chiar am senzatia ca cineva se joaca la greu cu vietile noastre.

Cat despre astia de la ISU, mi se pare ca sunt niste iresponsabili care nu fac altceva decat sa elimine efectele. Cauzele par sa nu ii intereseze. Preventie? Nu cred ca exista in vocabularul lor.

Am citit mai devreme un articol scris de Catalin Tolontan despre baietii astia. Ei au permis focuri de artificii pe Arena Nationala care nu avea autorizatie de la ei :))

Iar asta s-a intamplat de doua ori.

Pe baietii astia cine ii verifica? Nu de alta, dar am senzatia ca o parte din problema le apartine.

In ultimele zile am vazut cum stam – e haos generalizat!

Cuptoare pentru moarte exista destule. Era doar o chestiune de timp sa se aprinda!

Intrebarea este – autorizatiile pentru viata unde se emit? La autoritati sau trebuie sa ni le ridicam singuri din piata?

Foto Credit: arhimania.ro

Link-uri sponsorizate

Comments