Poți să iubești o persoană și să faci sex cu alta?

eunou
Link-uri sponsorizate

De câte ori ți s-a întâmplat să începi o dietă și ai abandonat-o la primul contact cu un ecler cu frișcă?

De câte ori ți-ai spus: ‘de mâine încep să…’ și nu ai făcut-o?
De câte ori ți-ai făcut rezoluții la final de an și s-a ales praful de ele?

De câte ori le-ai spus părinților/colegilor/prietenilor că a intervenit ceva și nu mai ajungi?
De câte ori ai invocat oboseala, dureri de cap sau mai știu eu ce altceva doar pentru a evita dorința partenerului/ei?

ÎNTREBARE: AI SENZAȚIA CĂ EȘTI PERFECT/Ă?

Vezi? Suntem destul de obișnuiți să ne mințim viața zi de zi.
Minciuna este un obicei. Și ne folosim de ea pentru a ne atinge scopurile. Pur conjunctural!
Oricât de mult ne-am dori să fim sfinți sau zei, realitatea ne arată că suntem oameni și greșim.

Drept urmare, atunci când pretindem de la alții sfințenie, n-ar fi rău să răspundem la două întrebări: este sănătos și realist ceea ce cer?
Nu de alta, dar tocmai ce v-am arătat mai sus cum ne putem minți zi de zi fără nicio clipire.
În acest context de lipsă de asumare a propriei vieți, cum poți să ai pretenția ca celălalt să refuze o conjuctură sexuală?

TU AI REFUZA?
Sincer!
Ia o pauză și gândește-te cu atenție la toate conjucturile ce pot apărea în viața ta, conjuncturi care să implice o posibilă partidă de amor și vezi ÎN CE CONDIȚII AI REFUZA?

Știu, pe net toți suntem morali, că deh, dă bine și să nu cumva să părem slabil și vulnerabili. Numai că, în real, așa cum s-a întâmplat aseară la Corks, realitatea dezvăluie o paletă întreagă de variante și răspunsuri.

Suntem diferiți, avem experiențe diferite de viață, nivel de educație diferit, cultură diferită și tare mă bucur când văd ce interacțiune mișto iese la întâlnirile mele.

Da, poți să iubești o persoană și să faci sex cu alta!
Nu are sens să vă dau acum exemple, poți fi mii: de la beție în team-building, la lipsă de afecțiune pe termen lung din partea partenerului/ei și până la plictis relațional și dorința de ceva nou – apropo, creierul are nevoie de aventură și nou -, lista posibilelor conjuncturi care te pot face să calci strâmb este uriașă.

Știți cum se spune: dacă tot îți înșeli propria viață zilnic, ce mai contează una?
Da, doamnelor și domnilor, nu suntem perfecți și se întâmplă ca, inclusiv atunci când iubim pe cineva, să ne aprindem după alte persoane.
Pot fi episoade, shot-uri sau, de ce nu, paralelism.

Nu sunt promotorul acestui gen de comportamente, departe de mine așa ceva. Spun doar că nu este realist și sănătos să pretindem de la alții să fie uși de biserică, câtă vreme noi nu ne cunoaștem și, mai mult decât atât, (ne) mințim zi de zi fără să clipim în tot felul de situații de viață.
Face sens?

Știu că ideea de înșelat doare, știu că multe persoane au repulsie dinainte să audă cuvântul, însă se întâmplă – și la bărbați și la femei. Nimeni nu e scutit de tentații, de conjucturi și, uneori, chiar și cele mai fidele și corecte persoane ajung să muște din fructul oprit, fără să-și explice de ce.

Un pahar în plus și, brusc, ajungi să spui: ‘la dracu’, cine știe când mă mai întâlnesc cu situația asta!’
O atingere pe cot și ea poate să simtă că motorul ei diesel începe din nou să toarcă, după ani de zile de inutilizare. Se simte din nou vie!
Sunte de condamnat?
Sunt atât de multe variante, atât de multe cazuri cu care mă confrunt, încât am ajuns la concluzia că n-are niciun sens să ne mințim.
Se întâmplă!

Și cred că de aici trebuie pornit.
De la faptul că suntem oameni și că nu toți suntem capabili să luăm non-stop cele mai bune decizii legate de viețile noastre.
Suntem ființe conjucturale, așa cum este și moralitatea noastră!

Drept urmare, cred că dacă vrem să ne igienizăm bine bine din punct de vedere emoțional, trebuie să mai lăsăm din pretențiile de perfecțiune pe care le așternem pe umerii altora, fără să ne privim noi înșine în oglindă și, dacă se întâmplă, să vedem ce a însemnat asta pentru cel/cea care a făcut-o, să îi explicăm ce înseamnă pentru noi și apoi să vedem, împreună, dacă putem trece prin situație sau ne oprim.

Cu cât punem mai multe bariere, cu cât constrângem mai mult, cu cât avem așteptări nerealiste și nesănătoase, cu atât suferim mai tare.
Asta vrem?

Link-uri sponsorizate

Comments