De ce nu mai vor tinerii relații?

tineri1
Link-uri sponsorizate

Relațiile au nevoie de noi reguli!
Iar tinerii par să ceară aceste reguli prin modul în care se raportează la ele.

Spre deosebire de generația bunicilor lor, tinerii de azi – să alegem segmentul 18-25 de ani – au o deschidere mult mai mare spre carieră, independență, hobby-uri și mai ales spre călătorii.

Chiar stăteam și mă gândeam – părinții mei (și cei din generația lor) călătoreau destul de puțin în afara granițelor. Sigur, motivele erau lesne de înțeles – în comunism era complicat să mergi la Roma, Paris, Londra etc…
Acum te costă 50 de euro!
Te-ai urcat în avion și … aia e!
Acum este simplu!

Ca și socializarea/cunoașterea de oameni sau acumularea de experiențe noi.
Într-un studiu efectuat de cei care păstoresc aplicația Tinder, tinerii chestionați au declarat că își doresc relații, dar nu în orice condiții și, evident, nu cu oricine.

Ce înseamnă asta?
Că nu mai par dispuși să accepte modele impuse: casă, mașină, copii… cu greutățile aferente.
Da, știu, veți spune că familia e în pericol.
Nu e! Se rescrie! Atâta tot!

De ce aleg tinerii singurătatea?
Pentru că vor: independență, fericire, aventură, putere, carieră, experiențe noi de viață și, ceea ce mi s-a părut interesant: pentru că văd cum arată relațiile altora și le trece :)
Puterea exemplului!

Vedeți, dacă luăm motivele invocate de tineri, dacă ne uităm cu atenție de ce aleg ei să fie singuri, măcar pentru o anumită perioadă de timp: independența, libertatea de alegere, aventura (dar nu aia sexuală), cariera, experiențele noi de viață, cunoașterea unor oameni noi etc… și așternem aceste motive peste relații, cu regulile lor rigide: posesivitate, control, gelozie, credințe discutabile, chin, responsabilități, ce pot fi numite ‘poveri’, ne dăm seama de ce relațiile au nevoie de reguli noi, vedem care sunt hibele lor.

Tinerii sunt mult mai deschiși spre rețele largi de conexiuni sociale, nepărând să mai fie interesați să se îngroape în monotonia conjugală.

E complicat să rescriem regulile relațiilor, sunt convins de asta, cel puțin pentru noi, cei care am prins acele reguli rigide, însă cred că tinerii, cu ajutorul specialiștilor, vor reuși să rescrie ideea de relație, de cuplu, astfel încât să avem mai multe plusuri și mai puține minusuri, mai multă satisfacție și mai puțin chin.

Chiar cred că se poate, însă va mai trece ceva timp până când se va ajunge acolo.
Voi ce părere aveți?
Încotro se îndreaptă relațiile?

Foto Credit: ox.ac.uk/

Link-uri sponsorizate

Comments