Îndrăznește să faci schimbarea!

eunou
Link-uri sponsorizate

‘Andrei, îndrăznește să faci schimbarea la care visezi!’ – așa suna titlul unui email pe care l-am primit acum trei săptămâni.

– Mai să fie… – mi-am zis curios.

Așa am întâmpinat conținutul emailului. Plin de curiozitate.
În timp ce lecturam, mi-am dat seama că nu toată lumea tratează cu ușurință și curiozitate ideea de schimbare. Și aici nu mă refer neapărat la schimbări majore, ci la schimbări mici, dar care te pot scoate suficient din zona de confort.

Mulți oameni se tem de schimbare tocmai din cauza faptului că se simt bine în propria zonă de confort. Și, uneori, nici măcar nu se gândesc să schimbe ceva în viața lor.

Dacă privesc cu atenție, de-a lungul anilor am făcut destul de multe schimbări. Ce s-a schimbat de atunci? Acum am curajul și deschiderea de a schimba atunci când consider că e necesar. Acum planific schimbările, atunci veneau ca efect al unor întâmplări de viață.

Să vă dau un exemplu – începutul carierei în Hip-Hop. A venit de nicăieri. Nici prin cap nu îmi trecea că voi urma acest drum. Desigur, îmi plăcea să ascult muzica de peste Ocean, însă nu mă gândeam că voi ajunge să și cânt. Până într-o zi, când la Radio Nova 22, prezentatorii singurei emisiuni de profil din România au anunțat un concurs. Așa s-a aprins ideea!

Iată, a fost nevoie de un stimul extern care a declanșat o nebunie care s-a întins pe aproape 25 de ani.

Alt exemplu – presa!
Cariera mea de presă s-a pupat perfect cu plăcerea de a scrie. Însă nici aici nu mă gândeam că voi face carieră! A fost nevoie de o conjunctură favorabilă și… gata! Am intrat pe un drum care m-a acaparat mai bine de 17 ani.

Același lucru s-a întâmplat și în zona relațiilor. Tot viața m-a adus și aici! Nu a fost nimic programat. Și iar s-a întâmplat să intru într-o zonă care m-a acaparat și care, așa cum deja se vede, se transformă încet și sigur, într-o carieră.

Da, am făcut multe schimbări în viața mea, majoritatea neplanificate. Toate au fost parte din creșterea mea, din definirea mea ca om. Acum, să nu credeți că e ușor să renunți la ceva ce faci de mult timp.

Mi-a fost extrem de greu să ies din lumea Hip-Hop. Dar am făcut-o! Am făcut-o pentru că mi-am dat seama că nu mai rezonez cu ea. Și am ieșit!

Am renunțat la presă, pentru că am realizat la timp ce se va întâmpla. Și am schimbat!
A fost greu, dar frumos.

Acum, dacă mă întrebi, pot spune că sunt mult mai atent la ceea ce se întâmplă în viața mea și pot planifica schimbările. Nu mai las lucrurile să meargă de la sine.
Cum am ajuns aici? Prin creșterea încrederii în mine! Adică prin creșterea competenței!
Despre asta este vorba.

Știu că sună ușor în cuvinte, știu că pare greu de făcut… De aceea, te sfătuiesc să faci schimbări mici, schimbări care nu îți zdruncină brusc zona de confort.

Să-ți dau un exemplu – televizorul! Pare un exemplu banal, nu-i așa?
Te-ai gândit că obiectul la care te uiți zilnic poate fi o unealtă multi-funcțională?
Că te poate scuti de o grămadă de lucruri?

Ca să revin la mailul cu titlul: ‘Andrei, îndrăznește să faci schimbarea la care ai visat’ – trebuie să-ți spun că nu m-am gândit la schimbarea asta, că nu am planificat-o, însă – și aici nu sunt adeptul legilor atracției (decât până la un punct) – am chemat-o!

Să-ți spun și cum.
Pe mine mă relaxează foarte mult să fac cursuri online.
Pur și simplu mă încarcă povestea asta.
Atunci când fac un curs sunt fericit! Efectiv!
Îmi place enorm!
eutv2
Numai că am o problemă – nu-mi place deloc să mă uit la un curs pe ecranul telefonului.
Ori atunci când cei de la Panasonic mi-au adus acasă televizorul LED TX-55FX700E și mi l-au instalat (deh, nu sunt tocmai cea mai tehnică persoană din lume), am dat din urechi de fericire.

Ai idee cum e să ‘trimiți’ cursul ăla de pe un ecran de telefon pe un ecran cu diagonală de 55 de inch-i? Wow! Îl vezi, frate! Vă dați seama că nu mi-am scos ochii din el!
Am terminat un curs într-o zi :)

Și a fost foarte tare!

Nu mai spun de playlisturile pe care le faci pe telefon și le pui pe televizor, de ecranul LED care îți oferă o experiență wow – pur și simplu ai senzația că ești acolo. Serios, chiar am făcut un experiment – am căutat un film 4K HDR pe YouTube și l-am pus. Am rămas tâmpit! Panasonicul asta are niște culori fantastice!
Culorile chiar fac diferența!
tv1

Vezi? Este un gadget, însă schimbarea dintre televizorul pe care-l aveai și ăsta este semnificativă! În plus, înțelegi mai ușor cât de multe poți să faci cu propriul televizor. Nu mai spun despre opțiunile de Netflix și alte aplicații – deja mai toate televizoarele au asta.
Însă culorile sunt pur și simplu wow!
tv2
Nu mai spun că dacă-ți instalezi pe telefon aplicația Panasonic TV Remote 2, poți să uiți și de telecomandă!

Da, cei de la Panasonic mi-au oferit șansa unei schimbări la care, sincer, nu mă gândisem dar care, vorbind serios, mi-a oferit o perspectivă nouă și extrem de interesantă.

Drept urmare, îți propun o provocare – gândește-te care este schimbarea la care ai visat sau visezi?
Ce vrei să schimbi în viața ta?
Ce te oprește?
Și ce crezi că ai putea să faci pentru a o pune în aplicație?
Hai să încercăm împreună acest exercițiu și să vedem ce iese…
Ce zici?
Aștept cu drag comentariile tale.
Nu contează ce vrei să schimbi… poți să spui tot ce-ți trece prin cap.

Link-uri sponsorizate

Comments