Școala are nevoie de implicarea ta!

scoala1234
Link-uri sponsorizate

A început un nou an școlar și, ca de obicei, vedem interminabilele discuții despre renovări de școli nefinalizate la timp, despre școli neîncălzite, despre manuale pline de greșeli și părinți care își manifestă îngrijorarea, gândindu-se la viitorul copiilor lor.

În fiecare an, în prima zi de școală, ai senzația că trăiești o poveste care se repetă la nesfârșit. O poveste scrisă în cheie negativă!
Și totuși situația asta se poate schimba
Cum? Prin implicare!
Prin implicare socială.

După părerea mea, dacă stăm și așteptăm ca schimbarea să vină de la instituțiile statului, este posibil să așteptăm mult și bine. Eu cred că a sosit momentul ca schimbarea să vină de la TINE!

De la tine, prin implicare activă; de la organizații care propun programe destinate copiilor și adolescenților și, evident, de la marile companii. Este tripleta pe care scrie mare: VIITOR!

Nu cu mult timp în urmă am citit interviul unui antreprenor care spunea exact acest lucru – dacă vrem ca viitorul copiilor noștri să fie unul de calitate, trebuie să ne implicăm activ în bunul mers al educației lor.

Eu vă rog să-mi permiteți să aplaud inițiativa celor de la PROFI, care au lansat campania – “Te costă 0 lei să ajuți un copil”.

Ajunsă deja la cea de-a opta ediție, campania le oferă clienților șansa să direcționeze o parte din cei 1.5 milioane de lei, reprezentând suma sponsorizată de PROFI, către unul dintre ONG-urile înscrise în campanie.

După cum vedeți, campania are și o latură competitivă, așa că sper să-mi fiți alături și să
ajutăm proiectul pe care l-am ales.

Până să vă spun despre ce este vorba, haideți să vă spun ce trebuie să faceți – după ce ați
făcut cumpărăturile la Profi, mergeți la InfoKiosk și scanați bonul fiscal. Apoi, alocați puncte
unuia dintre cele 7 proiecte aflate în competiție.

Domeniile înscrise în acest an acoperă: sănătatea, apărarea drepturilor copiilor, educația, incluziunea/serviciile sociale, protecția mediului, cultura și sportul.

La finalul campaniei, valoarea premiilor se împarte între cele 7 proiecte, proporțional cu numărul punctelor acumulate.

Ce mi se pare mie interesant?
1. Joaca – este un element care cam lipsește din societatea actuală
2. Competiția – sunt foarte curios să văd cum decid oamenii unde să trimită banii puși la
bătaie de Profi?
3. Faptul că poți dona banii altora, ceea ce rar întâlnești.

Da, ai citit bine – Te costă 0 lei să ajuți un copil!
profi_inside
Drept urmare, dacă intri în unul dintre magazinele Profi din toată țara, în perioada 19 septembrie – 14 octombrie, nu ezita să scanezi la Info Kioscurile din magazin bonul fiscal și
să direcționezi o parte din bani către unul dintre cele 7 proiecte care participă la campanie.
O faci pentru copiii din comunitatea ta.

Ca să rezum, că tot este moda hastagurilor, lucrurile stau în felul următor:
#scaneazavoteazaprofidoneaza

Acum a sosit momentul să vă spun ce proiect am ales eu să sprijin. Este vorba despre
Asociația Timișoara Saracens.
De ce am ales un proiect din Timișoara?
Pentru că îmi este tare drag orașul și pentru că, de fiecare dată când am avut un eveniment acolo, cititorii m-au primit cu o căldură deosebită.

Ei bine, Asociația Saracens lansează proiectul Rugby4School, care se adresează claselor 1-4 din Timișoara. Copiii vor învăța Rugby Tag, un sport care are multiple beneficii pentru copiii de această vârstă: încurajează viața sănătoasă, mișcarea, lucrul în echipă etc…

Pe parcursul proiectului, se vor recruta câte 10 copii din fiecare clasă primară (1-4) la nivelul școlilor implicate în proiect, iar acești copii vor forma echipe mixte de rugby tag. Selecția va fi
făcută de antrenorii de juniori ai clubului Timișoara Saracens, împreună cu reprezentanți ai echipei Campioane de seniori. După procesul de selecție, urmează o competiție de rugby tag în fiecare școală care este implicată în proiect, urmând ca echipă câștigatoare din fiecare școală, pe nivel de vârstă, să se califice la faza pe oraș.

Inițiatorii proiectului își propun să atingă un grup de 4000 de copii, din care 1000 să participe efectiv la aceste echipe, beneficiind astfel de valorile și principiile sănătoase ale acestui
sport.

Drept urmare, haideți să ne implicăm și să ajutăm proiectul Rugby4SCHOOL.
Cum?
Așa cum v-am spus mai sus – intrați la Profi, faceți cumpărături, apoi mergeți la Info Kiosk, scanați bonul fiscal și acordați puncte proiectului Asociației Timișoara Saracens-Rugby4School.

Doar împreună putem impacta în mod real viitorul copiilor din România.

Link-uri sponsorizate

Comments