Nicio palmă nu merită a doua șansă!

bataie
Link-uri sponsorizate

Nicio palmă nu merită a doua șansă! Nicio palmă nu merită justificări sau vreo scuză!

Chiar nu mă interesează că cel sau cea care împarte palma a avut probleme în copilărie. Nu este problema celui/lei care încasează să-i rezolve problemele.
Pentru asta există specialiști.
Din păcate, românul este prieten cu bătaia! Bătaia este o chestiune sistemică la români. Este regula, nu excepția. Este ceva la ordinea zilei, nu un accident.

Iar cifrele oficiale chiar sunt îngrijorătoare. Nu mă credeți? Haideți să vă prezint câteva cifre!
Dar, până atunci, acum mă uit la știri! Ce văd? ‘Un infirmier a ucis o asistentă!’ Ambii lucrau la un spital de psihiatrie și aveau o relație. A câta victimă o fi anul ăsta?

Dar, să revin la cifre:
Doar în 2017, în România, au fost înregistrate peste 220.000 de victime ale violenței în familie. 220.000! În același timp, instanțele au emis peste 3.000 de ordine de protecție, însă circa 1000 au fost încălcate! Wow!

46 de femei, 26 de bărbați și 12 copii și-au pierdut viața în 2017 în urma violențelor comise asupra lor de foști sau actuali parteneri.

Din totalul infracțiunilor, cele mai multe – 55.9% – sunt cele de lovire sau alte violențe; urmate de abandon de familie – 24.14% – ; amenințare – 7.35%.

Ce este îngrijorător? Faptul că 7 din 10 cazuri rămân neraportate și că 50% dintre victimele violenței în familie își retrag plângerea prealabilă. Mai rău, doar 2% dintre plângerile prealabile se finalizează cu trimiterea în judecată.

Ce înseamnă asta? Că violența se menține activă!

Aici intervin două unghiuri de discuție:
1. Familia – care nu ajută deloc.
Ba, mai mult, contribuie la escaladarea violențelor. Cum? Prin mentalități precum: ‘ce-o să spună lumea?’, ‘nu ești în stare să ții o casă’, ‘taci și rabdă. Și eu am luat bătaie’ etc…
În cazurile de violență, fix familia ar trebui să fie primul punct de sprijin și abia apoi autoritățile. Din păcate, în foarte multe cazuri, familia este un adevărat dușman al victimelor.

2. Autoritățile – care sunt prea timide.
Aici cred că este necesar să se umble serios la legi, astfel încât agresorul să știe că dacă ridică mâna… merge la beci! Cu cât se vor modifica legile, cu atât se va rezolva problema asta.

Și mai există un unghi al discuției – educația! Asta trebuie făcută încă din primele clase, astfel încât să nu mai avem oameni – și femei și bărbați – care să creadă că iubirea fără suferință nu este iubire!

Nicio palmă nu are justificări și, din păcate, victimele care nu pleacă la prima palmă greșesc grav. De ce? Pe de-o parte pentru că o cer și pe a doua – și palma nu ezită să vină – și, pe de altă parte, pentru că devin complici, oferindu-le copiilor exemple distorsionate vizavi de ceea ce ar trebui să însemne ideea de familie și cuplu funcțional.

De aceea tot spun: înainte să intri într-o relație, asigură-te că în cazul în care lucrurile devin insuportabile sau violente, ai unde să pleci!

Foto Credit: businessdayonline.com/

Link-uri sponsorizate

Comments