Nu, nu poți să-l salvezi!

alcool1
Link-uri sponsorizate

Un bărbat nu este un cățel pe care îl găsești pe marginea drumului, stând zgribulit, fără mâncare și fără prea mari șanse de supraviețuire de unul singur.

Un bărbat este o ființă autonomă, capabilă să ia decizii, iar aceste decizii pot să-ți distrugă viața. Depinde doar de nivelul de avarie la care a ajuns bărbatul respectiv.

Nu încerca să-l salvezi!
Dacă vrei să faci un bine, fă muncă de voluntariat la un orfelinat sau la un azil de bătrâni, dar nu te combina cu un bărbat care-ți poate ruina viața!
Nu ești nici preot, nici psiholog, nici psihiatru!

Ești o femeie și nu e treaba ta să salvezi pe cineva!

Să vă dau un exemplu – ieri, la emisiunea ‘Totul despre dragoste’ de la Antena 1, am avut un astfel de caz.

Ea l-a întâlnit pe el în fața unei secții de poliție. El era beat! Interesantă primă întâlnire, nu credeți? În ciuda acestui fapt, ea s-a simțit atrasă de el, dar nu de caracter, ci de aparențe -haine mișto, mașină etc…

Relația lor a mers mai departe, iar problema lui cu alcoolul a continuat. Ea nu a ținut cont de faptul că omul se transformă atunci când se îmbată, adică în fiecare seară și a mers mai departe – a făcut și un copil cu el (o chestiune inexplicabilă dacă mă întrebați pe mine).

Când am întrebat-o la ce s-a gândit, mi-a spus că tot timpul a crezut că va reuși să-l schimbe, să-l salveze.

Rezultatul? Acum nu știe ce să facă! Relația lor este profund deteriorată. În sensul că ziua, el este un om absolut normal, un om de nădejde pentru ea, însă noaptea îi face viața un coșmar. În fiecare noapte!

Spre deosebire de alte cazuri de consum de alcool, care apare uneori după ani de zile de relație sau după apariția copiilor, femeia asta a știut de la bun început că există o problemă. Și a mers înainte! Sperând că va modifica ceva!

Nu încercați așa ceva! Nu veți reuși. Nu spun că nu pot exista cazuri, însă cred că sunt extrem de puține și nu cred că merită.

Pentru ce să-ți nenorocești viața? Pentru niște probleme care nu te privesc?

Merită?

Am mai scris-o și o repet: ai grijă în ce poveste alegi să te bagi! Povestea aia poate deveni una frumoasă sau un coșmar! Alegerea îți aparține!

Nu mai încercați să îmbrăcați haina de salvatoare. Nu e treaba voastră.
Pentru asta chiar există specialiști!

Foto Credit: addictionhelper.com

Link-uri sponsorizate

Comments