Ai luat o palmă? Pleacă! Imediat!

sad1
Link-uri sponsorizate

Ai luat o palmă? Pleacă! Imediat!
La a doua s-ar putea să fie prea târziu!

Ai luat o palmă? Nu căuta scuze! Nu-i căuta scuze! Nu îmbrățișa ideea că ‘așa sunt bărbații’. Știu că ai auzit-o!
Nu e adevărat, nu așa sunt bărbații. Doar unii sunt. Iar pe ăia trebuie să-i ții departe de tine!
Ai luat o palmă? Pleacă! Imediat!
Ce dacă familia te va condamna? Ce dacă îți vor spune că nu ești în stare să-ți faci și tu o familie? Acceptă momentul! O să treacă. Viața ta e mult mai importantă. Iar șanse vor mai apărea în viața ta.

Nu te opri la primul venit și, poate cel mai important, nu te grăbi. Așteaptă!

Încearcă să-l cunoști. Încearcă să vezi cine este, ce își dorește, cum reacționează la prima ceartă, ce istoric are, ce hram poartă… cum se spune.

Dacă te acoperă în complimente din prima clipă, dacă se cațără pe tine, încercând să pară bărbatul ideal, nu pica în plasă, ci întreabă-te: unde se grăbește așa, ce vrea să ascundă?

Știu că visezi să îmbraci rochia de mireasă, să faci un copil și să te așezi la casa ta. Nu ești singura. Însă, crede-mă, nu este un concurs cu premii, ci un exercițiu de auto-respect și de responsabilitate. Așa că nu te grăbi!

Uite, aseară am fost invitat să vorbesc despre un caz. Să-ți spun despre ce este vorba.

Era tânără! Își dorea aceleași lucru – o familie și copii! După cum vezi, vorbesc despre ea la trecut, deși era tânără! Ei bine, în mai puțin de 1 an, și-a îndeplinit visul, dar nu a mai apucat să se și bucure de el. De ce? Pentru că nu a știut să plece la timp, nu a știu să plece la prima palmă! A găsit scuze, după care a fost prea târziu.

11 luni – atât a durat totul. Dragostea, căsătoria, copilul… fericirea și viața ei de familie. Acum… după cum vezi, vorbesc despre ea la timpul trecut. De ce?

Pentru că iubirea vieții ei i-a aplicat o lovitură de cuțit! I-a dat stingerea! Nu are importantă cum o cheamă, nu are importantă cum îl cheamă, nu are importanță unde s-a întâmplat asta.

Important este că se întâmplă, din păcate, din ce în ce mai des și nimeni nu face nimic. Iar scenariile seamănă incredibil. Aceeași grabă, aceleași greșeli, aceleași decizii pripite. Doar deznodământul diferă – în unele cazuri, vorbim despre agresiuni minore; în altele, vorbim despre internări în spital, ordine de restricție… deci probleme ce se pot întinde pe ani și ani de zile. În alte cazuri, însă, vorbim despre final!

Pentru că, da, se poate întâmpla și asta. Mai ales dacă nu pleci după prima palmă!

Nicio palmă nu poate fi scuzată. Nicio amenințare cu violența – fie că îți spune că te bate, că te calcă cu mașina sau mai știu eu ce – nu are scuză. Nimic din toate astea nu are legătură cu ceea ce ar trebui să însemne iubirea! Toate astea sunt forme de abuz. Așa că nu le trata superficial.

Știu că vei citi acest text și vei spune: de ce dai vina pe mine?

Nu, nu dau vina pe tine, ci doar îți spun să fii atentă. Să ai grijă pe cine bagi în viața ta? Ce fel de om alegi pentru a-ți îndeplini visul. Încetează să mai crezi în clișee. Încetează să te mai lași trăită de iluzii. Deschide bine ochii și nu te grăbi.

Ai luat o palmă? Pleacă! Imediat!
Pentru ea și pentru alte fete… la a doua a fost prea târziu!

Foto Credit: tranquilshores.org/

Link-uri sponsorizate

Comments