Iubești sau te distrugi?

mirror1
Link-uri sponsorizate

Dacă ajungi să plângi în relația ta, dacă ajungi în derivă, dacă simți că lumea te strânge de gât, că universul tău devine insuportabil, du-te la oglindă, privește-te bine și întreabă-te: iubești sau te distrugi?

Nu toate iubirile ridică! Din păcate – și o spun din proprie experiență – există și iubiri care te pot distruge complet. Dacă le lași!
De când am lansat acest blog – și se fac în curând 4 ani – nu trece zi fără să nu îmi scrie o persoană care suferă în relația sa. Și femei și bărbați! Zilnic citesc tot felul de situații, care mai de care mai dureroase și mai bizare.

Recunosc, nu de puține ori mă întreb: oare cum au ajuns oamenii ăștia împreună?

Serios! Există povești de viață care pur și simplu nu se leagă, oameni care nu aveau niciun motiv să fie împreună. Sigur, în cele mai multe cazuri, eu citesc doar o parte a situației. Sunt sigur că dacă ar veni și completarea din partea cealaltă, de la partener/ă, tabloul ar putea căpăta tușe interesante.

Cert este că foarte multă lume suferă, foarte multă lume caută soluții, rezolvări, ieșirea din relație fiind, așa cum am văzut, varianta pe care foarte puțini o iau în calcul.

Motivul? ‘Îl/o iubesc!’

Iubirea asta! Mare păcătoasă :) Cum distruge ea oameni!

Sincer, eu nu înțeleg cum poți să-ți dorești să repari ceva toxic? Ceva care a fost de la bun început stricat… Nu înțeleg cum poți să-ți dorești să trăiești în continuare alături de un om care îți face rău cu bună știință?

Jur că nu înțeleg ce fel de iubire e asta!

Să presupunem că printr-un miracol reușești să repari o perioadă. Întrebarea este: cât crezi că va ține? Vă rog să mă credeți, mă confrunt cu niște cazuri care pur și simplu mă revoltă. De multe ori îmi stă pe limbă să întreb: tu iubești sau te distrugi? Nu de alta, dar foarte multe persoane par să iubească mai mult suferința pe care o trăiesc, nicidecum iubirea!

Sunt persoane care iubesc suferința! Pentru aceste persoane, iubirea este scuza perfectă, iubirea le oferă alibiul ideal pentru a rămâne în relații profund toxice. Iar asta este trist!

Repet, despărțirea este ultima variantă pe care o aleg! Și am sute de cazuri de genul ăsta. Poate chiar mii! Nu le-am numărat, însă nici nu cred că s-au despărțit prea mulți. Cred că au pus capacul peste oală și au decis să fiarbă în continuare la foc mic. La focul mic al dezamăgirii, al lipsei de orizont, al suferinței.

De altfel, în situațiile astea există 3 variante: păstrezi lucrurile așa cum sunt, încerci să schimbi și te desparți.

Până acum, în cele mai multe cazuri, în ciuda tuturor discuțiilor avute, s-a ales prima variantă! S-a ales adâncirea în suferință. De ce? ‘Pentru că îl/o iubesc!’ Plăcută scuză, nu vi se pare?

Oamenii aleg să se distrugă sub semnul iubirii! Numai că, veste proastă, nu iubirea este cea care îi distruge, ci tocmai absența ei!

Oamenii ăștia eșuează în suferință fie din cauza unor tipare cu care vin din copilărie, fie din cauza unei proaste înțelegeri a conceptului de iubire. Serios, nu aveți idee câți oameni cred că iubire fără suferință și renunțare la sine nu se poate. Nu aveți idee. Sunt mulți, foarte mulți. Așa au învățat ei. Și iar mi se pare trist!

Doamnelor și domnilor, vă rog să-mi permiteți să vă spun un adevăr al iubirii. Nu este fizică spațială sau mai știu eu ce mare descoperire, deși pe unii îi poate trezi.

Notați mare pe un perete: fără reciprocitate nu putem vorbim despre iubire, ci doar despre abuz, în diferite forme!

RECIPROCITATE! Asta înseamnă iubirea!

Adică să oferi și să primești BINE! Bine nu înseamnă renunțare la sine și nici suferință. Bine înseamnă armonizare, înțelegere, apreciere, respect… în doi! Este fix atât de simplu!

Oare o fi atât de greu să și obținem lucrurile astea? Eu cred că nu! Însă, câtă vreme ne vom trăi viața în viteaza a 5-a, mi-e teamă că vom avea șanse mai mari să ne confruntăm cu suferința decât să construim relații sănătoase. Alea au nevoie de timp și de răbdare, iar noi nu avem nici timp și nici răbdare. Zi de zi alergăm ca bezmeticii și ne grăbim să contemplăm în oglindă tabloul propriul eșec!

Hai să ne trăim!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: rhaglendorcas.com/

Link-uri sponsorizate

Comments