Mi s-a luat de muzica din Vamă!

vama_veche
Link-uri sponsorizate

Muzica din Vamă este ca muzica de la nunți: previzibilă și obosită!

Jur! Mi s-a luat de ‘Andrii Popa’, de System of a Down, Alice Cooper sau mai știu eu ce alte piese de astea care, după părerea mea, nu au ce să caute într-un playlist de seară.

Chiar nu văd care este rostul și rolul lor…
An de an aud aceleași melodii. Fix ca la nunți! Dacă la nuntă asculți, obligatoriu, ‘Meniaito’ sau ‘Ra-fa-ga’, de-ți vine să-i pui masa în cap Dj-ului, cu tot cu sarmale; la Vamă este obligatoriu să asculți ceva rock, niște Phoenix – că deh, suntem români și vamaioți și muuultă, dar multă muzică veche, așa cum a fost ea făcută. Să nu care cumva să bagi vreun mix… că strici ‘spiritul’. Iese din mare și te ia la șuturi în cur!

Asta cu spiritul Vămii îmi produce reacții alergice. Și o spun ca om care merge acolo de prin 2000, deci cam știu cum au evoluat lucrurile. Dacă se poate numi evoluție.

Abordarea muzicală din Vamă mi se pare complet greșită. Am senzația că se pleacă de la ideea de libertate, evident, prost înțeleasă. Se pleacă de la ideea că oamenii care vin în Vamă sunt blocați undeva acum 20-30 de ani din punct de vedere muzical. Fals!

Dacă te plimbi prin Vamă și ești atent, vei vedea multe, dar foarte multe mașini de lux. Ce înseamnă asta? Și femei! Or ce vor femeile să facă seara? Să iasă la dans! Pune-le System of a Down și le-ai trimis la culcare.

Partea proastă este că dacă le trimiți pe ele la culcare sau la plimbare, deci oriunde, numai în locația ta nu, îi trimiți și pe ei. E simplu! Rezultatul? Canci bani!

Vrei să ai lume în locație? Mângâie-le pe doamne cu muzici mișto! Fă-le să danseze! Și vor veni și domnii! Este cât se poate de simplu.

Sâmbătă, pe la prânz, în timp ce stăteam la coadă la clătite, am auzit o fată spunându-i următorul lucru prietenei ei: ‘uite-l pe DJ-ul ăla căruia i-am cerut să schimbe muzica!’

Îmi venea să o pup! Da, așa e, muzica din Vamă are nevoie de un refresh! Muzica din Vama are nevoie să vină în 2017. Nu spune nimeni să pui muzica din Loft, deși, vă rog să mă credeți, dacă l-aș pune pe U-Gin la Acolo sau la Drunken Lords, fac pariu că ar ieși un party tare de tot. De ce? De muzică!

Chiar nu mă prind de ce Vama trebuie să fie asociată cu muzica veche? De unde până unde prostia asta? Există o grămadă de muzică mișto, scoasă în ultimii, să zicem 10 ani, care s-ar preta excelent în locațiile din Vamă. Câteva fac deja chestia asta… cu succes, evident.

Altele nu o fac… încă. După părerea mea, este o chestiune de timp până când patronii își vor da seama că oaspeții migrează de la un loc la altul și din cauza muzicii sau, ca să fiu sincer, mai ales din cauza muzicii.

Este inadmisibil să nu fii atent la ce se întâmplă sub ochii tăi. Este inadmisibil să-mi pui muzică somnolentă la ora 2, când oamenii așteaptă răsăritul.

Lucrurile astea trebuie să se schimbe. Și chiar i-aș provoca pe patronii de locante din Vamă – ia încercați să puneți o seară doar muzică din ultimii 10 ani și filmați ce se întâmplă. Apoi, puneți muzica ‘obosită’ și filmați. Comparați filmările și vedeți diferența! E atât de simplu. Chiar am făcut exercițiul ăsta cu unul dintre patroni-i-am spus: du-te și spune-i dj-ului să schimbe muzica, spune-i să pună ceva nou. Ce a făcut dj-ul? A pus Delia! Care a fost rezultatul? Toată lumea – și fete și băieți – dansa și, mai mult, toți știau versurile. E doar un exemplu! Din păcate, veselia nu a durat mult, pentru că Dj-ul a simțit nevoia să bage un What is love, ca să mă facă să mă simt ca în Saturn în 1992.

Cam așa stau lucrurile prin Vamă la capitolul muzică. Prea puțină inspirație, prea puțină atenție și aproape deloc strategie!

Și încă ceva, stimați patroni – nu le mai permiteți dj-ilor să se îmbete în timpul setului. E de mare porc!

Link-uri sponsorizate

Comments