Eșecul stă la baza succesului

searchparty2
Link-uri sponsorizate

Eșecul stă la baza succesului! Știu că sună bizar, însă așa e! Serios, ce înseamnă eșec? Nu cumva faptul că ai încercat?

Fie și să ieși din zona de confort sau, dacă vreți, mai ales să ieși din zona de confort, important este că ai încercat. Uneori este cel mai greu lucru pe care poți să-l faci.

Oare câți oameni care au reușit să se reinventeze cunoașteți?
Eu nu cunosc foarte mulți. Am întâlnit câțiva de-a lungul vieții. Și toți aveau acea nebunie a omului care încearcă. Sunt oameni care caută! Care se caută, care își caută un drum, un loc, un scop. Căutările lor sunt cât se poate de misterioase. Mișto titlu: ‘Căutări misterioase’.

Este titlul serialului care rulează duminica la TNT, un serial cât se poate de indie, un serial ce prezintă căutările unor oameni normali, zbuciumul lor, viața lor, uneori extrem de plictisitoare și lipsită de miză, alteori plină de dorința de a găsi acel loc, acel scop.

Duminică am văzut cel de-al treilea episod. Mi-a plăcut! Mi-a plăcut modul în care realizatorii prezintă viața reală. Nimic romanțat, nimic hollywoodian. Ai senzația că ești acolo, lângă personaje. Paranteză – cum să ai hashtag la priveghi? Asta mi s-a părut … al naibii de real!

Iar zbuciumul personajului principal – Dory – este de o intensitate fascinantă. Este exact genul de persoană care, brusc, se trezește ieșită din rutina vieții zilnice și intră pe un drum ciudat, complet nou, pe care nu știe cum să-l gestioneze.

Ea nu pornește în căutarea unei foste colege de liceu care a dispărut. Nu asta e miza. Ea pornește în căutarea propriului sine. Iar atitudinea ei oscilează între dorință, nesiguranță, încredere și încăpățânare.

De altfel, cam astea sunt ingredientele care stau la baza încercării.

Niciodată nu vei reuși să ai succes mizând pe cartea siguranței. Jur că nu cred în succesul obținut fără dorință, nesiguranță, încredere, ezitare și încăpățânare.

Nu am cunoscut pe nimeni care să spună: gata, fac asta și voi avea succes. În schimb, am cunoscut oameni care au făcut anumite lucruri și au căzut de mai multe ori înainte să reușească ceea ce și-au propus. Ce a însemnat toată această rafală de căderi? Eșecuri, lecții învățate și învățăminte utile!

Ce i-a ținut pe direcție? Acel gram de încredere! Acea nebunie interioară, acea voce care le-a spus constant – nu te opri, dă-i înainte! Sunt aici!

Asta se întâmplă și cu personajul din serial – deși se pune în situații, de multe ori, jenante, ea își continuă căutările cu încăpățânare și determinare. Chiar și cu riscul de a fi considerată nebună :)

O va găsi pe colega dispărută? Va descoperi oare faptul că fosta colegă nu-și dorește să fie găsită? Își va găsi propriul drum?

Uite astea sunt întrebări la care sunt curios să aflu răspunsul. Așa cum facem cu toții, la un moment dat, în viață.

Foto Credit: esquire.com/

Link-uri sponsorizate

Comments