Lecțiile de viață se repetă

eucave4
Link-uri sponsorizate

… până când înveți ceva din ele! Este un fapt cât se poate de real.

Privește puțin spre trecut. Nu te speria! Nu are ce să se mai întâmple. Privește cu liniște și acceptare. Analizează cum a fost viața ta, cum au fost relațiile tale, de ce s-au încheiat ele?

Fac pariu că vei găsi similitudini.
Fac pariu că, deși te-ai jurat că nu vei repeta o greșeală, ai făcut-o de mai multe ori. Perversă este viața asta. Ne pocnește cu repetiție, până când ne trezim, conștientizăm și spunem -‘stop! Până aici!’

Ce înseamnă ‘stop! până aici’?

Că realizezi că anumite lucruri nu sunt întâmplătoare, că tu ești cel/cea care atrage anumite persoane în viața ta. Din acest punct, întrebarea: ‘de ce?’ – vine cât se poate de natural!

Numai că răspunsurile nu se obțin cât ai bate din palme. Uneori e nevoie de o lucrătură complicată, de săpături adânci în personalitatea ta, pentru a vedea de ce ți se întâmplă anumite lucruri.

Partea proastă este că pentru a efectua aceste ‘săpături’ ai nevoie de ghidat. De unul singur, riști să te trezești că umbli liber într-o pădure de stâlpi… doar că ești legat la ochi. Bușiturile, cucuiele, sunt garantate!

Așa se întâmplă și cu cărțile. Neștiind care e ‘buba’, cum poți să-ți dai seama de unde trebuie să începi construcția? Sau cu blogurile! Okay, ajungi la mine sau la altcineva, român sau străin. Însă blogul ăla îți poate oferi fărâme de informație. Emițătorul nu știe ce problemă ai tu și în ce stadiu al dezvoltării te afli. El doar scrie! Transmite informații.

Ghidajul cel mai bun se obține la terapie. Știu că pe unii încă îi sperie asta, însă e musai să apelezi la un specialist atunci când simți că există o problemă și vrei să schimbi.

Nu trebuie să stai acolo până la adânci bătrâneți, însă este important să afli măcar care e patternul tău. Pentru asta ai nevoie de un ‘scormonitor’ profesionist, pentru un ghidaj pe drumul cunoașterii. El nu îți va spune ce să faci, ci te va învăța să apeși pe butoanele care te vor ajuta să mergi pe drumul dezvoltării.

Da, lecțiile din viață se repetă până când înveți ceva din ele. După aia dispar, iar în viața ta apar alte lecții. Învățarea nu se termină niciodată! Nici provocările!

Asta nu înseamnă chin, ci frumusețe!

Lecțiile de viață și provocările care apar în viața ta te motivează, te fac să te simți viu, îți oferă toate motivele din lume să te bucuri că exiști, îți oferă un boost de dorință de a încerca să cucerești lumea, atât pe cea interioară – ceea ce e mare lucru în economia fericirii -, cât și pe cea exterioară.

Bucură-te de lecțiile învățate, acceptă cu zâmbetul pe buze provocările. Înseamnă că ești viu! Atunci când simți că nu mai există lecții de învățat și provocări, caută-ți o venă… e posibil să fi trecut deja în altă dimensiune…dincolo :) Chiar nu vezi câți oameni mor la 30 de ani și se îngroapă la 70?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments