Îl iubesc, dar…

sadwoman1
Link-uri sponsorizate

Bărbații se plâng de femei. Cică s-au schimbat și calcă strâmb! Dar ei nu-și mai fac timp să le vadă, să le ofere atenție.

Femeile se plâng de bărbați! Cică vor doar sex! Dar nici ele nu-și mai fac timp să-i aprecieze, să facă sex cu ei.

Și uite așa, frumusețea hormonilor se transformă într-o furtună a frustrărilor.
De-a lungul anilor, am scris o grămadă de texte despre sex și despre rolul sexului în cuplu. Puțină lume este atentă la aceste detalii. Foarte mulți – mai ales femeile – pun accent pe siguranța emoțională și atât, considerând că dacă iubirea este… totul va merge de la sine.

Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa. Suntem diferiți, iar dacă nu suntem capabili să ne acceptăm aceste diferențe, ajungem să luăm pauză de la relațiile noastre de fiecare dată când devenim frustrați și suferinzi.

Ajungem să ne îndrăgostim de alții, în timp ce iubim, după care devenim rușinați de propria duplicitate.

De ce ajungem duplicitari? Pentru că ne grăbim! Ne grăbim să luăm decizii majore pentru viețile noastre, fără să ne gândim cu atenție, fără să punem întrebări, fără să cunoaștem, după care ne trezim și începem să suferim profund.

Oamenii îmi scriu zilnic. Citesc zeci de povești cutremurătoare, lecții de suferință numai bune de pus în cărți. Sunt rezultatele unor decizii luate în pripă. Nu mai spun că îmi scriu foarte multe femei care nu au parte de atenție din partea bărbaților lor și nici de sex!

Nu știu ce fac bărbații ăia, nu știu dacă au amante sau nu. Cert este că avem parte de un haos total în relațiile din jur. Multă frustrare, multă mânie, multă suferință și o enormă dorință de răzbunare.

Cum putem evita asta?

Prin așteptare! Prin dezvoltare cu răbdare și cunoașterea celuilalt. Și prin întrebări constante. Întrebări de genul: ‘ce vreau eu de la relația asta?’, ‘este el/ea persoana lângă care vreau să trăiesc?’, ‘ce își dorește partenerul/a coincide cu ceea ce îmi doresc eu?’, ‘cum văd eu relația mea peste 10 ani?’.

Sunt doar câteva întrebări. Foarte multe relații sunt condamnate la despărțire încă de la bun început tocmai din cauza diferențelor clare de viziune/ obiective. Să vă dau un exemplu: El își dorește copii și căsătorie, ea nu! Rezultatul? Despărțire! E doar o chestiune de timp.

Ea își dorește căsătorie, el nu. Rezultatul? Despărțire! E tot o chestiune de timp.

Ea este interesată de casă, bunuri materiale, statut; el este interesat de călătorii și de dezvoltare personală. Rezultatul? Certuri și, posibil, despărțire.

Relațiile care au succes au la bază un scop comun pentru ambii parteneri. Atunci când există disensiuni în chestiunile importante: căsnicie, copii, viață sexuală etc – totul se transformă într-o bombă cu efect întârziat.

Atunci când celălalt își dorește lucruri care nu coincid cu ceea ce îți dorești tu… pleacă! Pleacă din start! Nu te amăgi cu ideea că se va da pe brazdă sau că-și va schimba opinia. Asta nu se întâmplă! Nu în cazul căsniciei, a copiilor sau în zona satisfacției sexuale.

Aici vorbim doar despre amânări și despre îmbunătățirea tehnicilor de persuasiune. Însă rezultatul e același – despărțire.

În concluzie, nu vă grăbiți să luați decizii. Dacă o faceți, atunci asumați-vă reparațiile ulterioare. Și frustrările și mânia și suferința…

Continuați să vă grăbiți și veți spune la nesfârșit ‘îl/o iubesc, dar…’

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: identity-mag.com/

Link-uri sponsorizate

Comments