Nu amenința că pleci!

amenintari1
Link-uri sponsorizate

Nu amenința că pleci! Niciodată! În momentul în care ajungi să faci asta, relația ta e gata!

Ești ca șahistul ăla care a mutat, după care a apăsat butonul de la cronometru.

Tic-tac, tic-tac, tic-tac… stai calm și aștepți greșeala adversarului!
Nu amenința că pleci! Niciodată! Știu că tentația e mare, însă încearcă să eviți momentul ăsta. Dă-mi voie să-ți spun și de ce trebuie să eviți amenințările!

Pentru că te transformă într-un manipulator rece. Într-un sadic! Practic, ajungi să te joci cu emoțiile celuilalt.

Ia să vedem ce înseamnă să spui: ‘dacă mai faci asta, jur că mă car’. În primul rând, îi transmiți partenerului/ei că ceva nu-ți mai convine la relație! Nu stai la discuții, nu exprimi ceea ce simți, calm și cu interes, ci ameninți… direct! Adică te plasezi pe o poziție de forță! Folosești șantajul emoțional!

În acel moment, tu, cel/cea care amenință, nu mai ești implicat/ă emoțional în relația ta! Ești deja afară! Ești ca pisica aia care a găsit o vrabie rănită. Ai văzut cum face? Nu o ucide imediat. Stă, o studiază atent, o mai frăgezește cu lăbuțele și, după ce se plictisește, o rezolvă.

La fel se întâmplă și în relații în momentul în care unul dintre parteneri a ajuns la amenințări. El/ea se transformă într-un abuzator/re cinic/ă. Nu îl/o mai interesează să interacționeze emoțional cu partenerul/a, ci doar ca celălalt să-i facă pe plac.

În interiorul lui/ei, cel/cea care amenință știe că nu mai vrea să stea în relația cu pricina. Dacă nu ar fi așa, atunci nu ar amenința, ci ar comunica. Este o diferență uriașă între cele două.

Dacă amenință, atunci spune: ‘hai să mă joc puțin cu nervii lui/ei’. El/ea știe că sădește cu bună știință sămânța îndoielii, frica de abandon, în sufletul celuilalt. Știe și profită!

Urât!

Cei care sunt amenințați ar trebui să analizeze bine lucrurile astea și să acționeze ca atare. Deși sună dur, deși poate fi dureros, extrem de dureros, atunci când partenerul/a trece la amenințări, trebuie să știți că relația voastră s-a încheiat. Din acel moment sunteți doar niște prestatori de servicii. Iar asta durează până când cel/cea care amenință își găsește pe altcineva. Dacă relația continuă, atunci puteți scrie mare pe voi – victimă! Veți presta servicii toată viața.

Grijă mare la semnale. Nu vă devalorizați, nu vă puneți în genunchi, nu vă călcați pe principii, crezând că așa e iubirea. Nu e!

În momentul în care au apărut amenințările, iubirea este hăt… departe, plecată de ceva vreme dintre voi. Oamenii care se iubesc, oamenii care își prioritizeaza iubirea, nu amenință… niciodată! Ei doar comunică deschis și încearcă să găsească soluții… împreună.

Foto Credit: lovertalk442.blogspot.ro/

Link-uri sponsorizate

Comments