Infidelitatea înseamnă decizie

infidelitate12
Link-uri sponsorizate

De ce sunt oamenii infideli? Pentru că vor! E simplu. Infidelitatea este o decizie, indiferent că vorbim despre bărbați sau femei.

Motivele contează mai puțin. Dacă cineva vrea să înșele, următorul pas este firesc-să vadă dacă și poate să o facă.

Atunci când vrei, să poți devine doar o chestiune de orientare, de oportunități.

Diferența dintre infideli și fideli este că primii vor să înșele, iar ceilalți nu.

Atunci când nu vrei, decizi să prioritizezi și să respecți ceea ce ai. Iar dacă ceea ce ai scârțâie, cauți soluții de reparare, nu ieși pe scara de incendiu când celălalt nu e atent.

Atunci când decizi că nu vrei să înșeli, nu se mai pune problema de ‘nu pot’. Totul se blochează la ‘nu vreau’! E simplu.

Atunci când spui: aș face-o, dar nu pot; te poziționezi în zona de nisipuri mișcătoare ale indeciziei și poți scăpa cu ușurință spre infidelitate.

Oamenii fideli sunt hotărâți. Decizia lor nu e nici pe departe un chin. Nu, ea este cât se poate de asumată.

Spre deosebire de cei care caută să vadă dacă și pot, adică cei care au decis că vor să înșele; cei care nu vor… sunt conștienți de faptul că pot oricând să o facă. Insă spun ‘pas’ fără să ezite. Nici măcar nu e nevoie să-și ridice mecanisme de apărare. Nu știu dacă are vreun sens să vorbim despre auto-control aici. Asumarea este atât de profundă, încât mecanismele astea actionează la mili-secundă.

Si totusi, se pare că persoanele care aleg să fie fidele au un nivel mult mai dezvoltat de auto-control și sunt și mai educate la capitolul inteligență emoțională. Cel puțin așa spun specialiștii. Tind să le dau dreptate. Atunci când esti un bun manager al propriilor emoții, decizia îți vine ca o mănușă.

Atunci când emoțiile tale zburdă de nebune, decizia bate mai degrabă spre a ceda tentațiilor. Gândurile tale sunt penetrate constant de ideea – și totuși, cum ar fi dacă?

Infidelitatea este o decizie, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Nu mai există diferențe la acest capitol. Femeia este cat se poate de liberă. A părăsit de multă vreme grota și, în acest moment, este un vânător redutabil.

Acum, dacă ar fi să vorbim puțin și despre motivele infidelității, ar fi okay să ne referim la ceea ce scrie John Gottman – un reputat specialist pe probleme de cuplu – in cartea sa:  The Seven Principles of Making Marriage Work.

El scrie așa: “Majoritatea specialiștilor care studiază relațiile extraconjugale susțin că ele nu se referă la sex, ci la căutarea prieteniei, suportului, înțelegerii, respectului și atenției, adică acele lucruri pe care căsătoria ar trebui să le ofere. În probabil cel mai complex studiu despre divorț, realizat de Lynn Gigy și Joan Kelly, 80% dintre femeile și bărbații divorțați au declarat că s-au despărțit deoarece s-au dezvoltat separat și și-au pierdut sentimentul de apropiere sau pentru că nu s-au mai simțit iubiți și apreciați. Relațiile extraconjugale au fost amintite doar într-un procent mic, situat undeva între 20 și 27%”.

Cam la asta s-ar rezuma și motivele.

Revenind la infidelitate, da, trebuie spus clar faptul că oamenii aleg să fie așa pentru că vor! Ei ajung să se dezvolte separat pentru că permit acest lucru, ei își pierd sentimentul de apropiere pentru că nu sunt atenți (și asta este tot o decizie), nu se mai simt iubiți și apreciați pentru că încetează să mai ofere iubire și apreciere. Or, dincolo de orice, toate aceste lucruri au la bază o decizie cât se poate de clară.

Ca și nefericirea.

De ce ești nefericit? Pentru că vrei acest lucru!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: huffingtonpost.com/

Link-uri sponsorizate

Comments