Cele mai proaste motive pentru care femeile fac copii

pregnant1
Link-uri sponsorizate

Singur motiv, dar singurul, pentru care o femeie ar trebui să aleagă să facă un copil este iubirea! Atât!

Nimic altceva. Nici perpetuarea speciei, nici rațiunile religioase… nimic.

Iubirea este singurul motiv adevărat care ar trebui să ducă la apariția unui copil în viața unor oameni.
Iubirea este singura decizie asumată!

Restul sunt impuneri și produc, mai devreme sau mai târziu, presiune și suferință.

Mai devreme am citit un text pe PsychologyToday.com despre cele mai proaste motive pentru care femeile aleg să facă copii.

Vi le prezint și vouă și le comentez puțin:

1. Ca să te iubească și pe tine cineva
Mi se pare un motiv cât se poate de pueril. Cum adică să te iubească și pe tine cineva? Păi tu ce păzești? Oare copilul ăla pe care urmează să-l faci știe că va fi obligat să te iubească?

Oare o fi de acord cu povara asta pe care i-o pui tu pe umeri?

În plus, dacă tu te simți neiubită și tânjești după asta, înseamnă că plutești într-o stare crâncenă de neferire. Cu starea asta vrei să-ți crești copilul? Nasol!

2. Ca să nu mai fie singură
Asta e o adevărată modă. “Lasă că găsesc eu un bărbat care să mă lase însărcinată. Nu îi cer nimic, nu vreau nimic de la el. Mă ocup singură de el’, îmi vine să le închid undeva pe femeile care gândesc așa, să le închid și să arunc cheia.. Privarea unui copil de prezența unui model masculin îl condamnă la o dezvoltare parțială. Asta vrei?

3. Pentru că asta se așteaptă de la tine
Genial motiv. Știți ce răspund eu la întrebarea: când faceți un copil? Simplu: când faci și tu!
Mi se rupe de părerile altora – prieteni, familie, societate. A face un copil trebuie să fie o decizie asumată în 2, nu decisa de alții! În plus, în vremurile actuale nu mai există obligația -nici măcar morală – de a face copii.

4. Ca să te simți femeie
Am auzit-o și pe asta și am crezut că o iau razna. Frână! Să înțeleg că o femeie care decide că nu vrea să fie mamă nu e femeie? Asta mi se pare o gândire medievală în toată splendoarea ei :)

5. Ca să-ți oferi un scop în viață
Wow! Și cum îți întâmpini copilul? Cu un caiet de sarcini? Nu ți se pare că asta înseamnă tot o presiune inutilă? Ceva de genul – tu ești scopul meu în viață. Să nu care cumva să mă dezamăgești.

Astea sunt femeile alea care spun că marea lor realizare în viață au fost copiii. Sunt convins că și etnica aia care naște și își lasă copilul în spital crede la fel. Până la urmă și ea și celelalte au făcut cam același act, nu?

Mi se pare aberant să consideri un copil ca fiind vreo mare realizare înainte ca el să fie un om realizat.

6. Ca să lași ceva în urmă
Și, dacă se stinge neamul? O fi ceva rău? De-a lungul istoriei s-au stins o grămadă de neamuri. Așa și? A plâns cineva? Iar mi se pare o presiune, o ștafetă, o obligație pusă pe umerii copiilor. De ce să faci asta? Încă ceva – grijă mare – nefericirea se dă mai departe, din generație în generație.

7. Ca să-ți menții relația
Ăsta mi se pare de departe cel mai idiot motiv. Să trăiești în secolul 21 și să crezi că un copil sudează o relație… asta e de noaptea minții. Nu, nu o sudează, ci o rupe și mai rău.

Mai există varianta aia prin care femeile se folosesc de copii ca ‘să-l prinda’ pe bărbat. Dragile mele, el de fapt se lasă prins, nu îl prindeți voi cu nimic.

Sunt doar 7 motive absolut toxice pentru care anumite femei aleg să facă copii.

Eu am spus că singurul valabil și corect este iubirea.

Sfatul meu? Nu vă jucați cu viețile altora, mai ales cu viețile copiilor. Chiar nu au nicio vină pentru că voi sunteți imature!

Frumos spune autoarea textului de pă psychologytoday – ‘copiii nu trebuie să facă copii!’

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: globe-views.com/

Link-uri sponsorizate

Comments