Planeta Trumpilor – planeta misoginilor melteni

donaldtrump
Link-uri sponsorizate

Donald Trump este purtătorul de drapel al misoginilor melteni din toată lumea, nu doar din America.

El este doar vârful icebergului, este melteanul cunoscut. Însă, din păcate, bărbați ca el vedem peste tot-din Bogota și până în Bogata; în palate sau vile de lux și până în cel mai sărac cătun din Bărăgan.

Trump este peste tot!
Iar Shaun R. Harper-profesor la University of Pennsylvania-are dreptate în articolul publicat în Washington Post-toți îl cunoaștem pe Trump, chiar dacă nu l-am văzut niciodată față în față.

Îl cunoaștem bine, am trăit cu el încă din copilărie. L-am văzut printre prietenii părinților; unii au avut neșansa să aibă părinți ca el; l-am văzut la școală, în liceu, facultate, în societate. Peste tot!

El este bărbatul pătat definitiv de comportament patriarhal hidos. El este superiorul cu bani, omul care, prin statutul pe care îl are, poate să facă orice cu ‘zdrențele’. Le poate săruta sau le poate ‘apuca de pizdă’!

Cocoșul are bani, iar ele îl lasă.

Înregistrarea în care Trump vorbește într-un ton îngrozitor despre femei – ton condamnat și de soția lui – a trecut aproape neobservată în România. Aici, din păcate, vorbele lui Trump sunt ‘rațele și vânătorii’ față de ceea ce se întâmplă în spațiul public.

Iar Trump este pișat pe lângă personaje ca Becali.

De altfel, dacă mă gândesc bine, Trump și Becali nu diferă foarte mult. Amândoi se declară familiști; amândoi spurcă femeile de câte ori au ocazia, amândoi sunt vanitoși și slobozi la gură. Nu știu dacă Trump este religios sau nu-mă îndoiesc -, la acest capitol Becali seamănă mai degrabă cu Pablo Escobar.

Da, am terminat de urmărit Narcos. Nu am putut să nu observ similitudinile dintre Escobar și Becali-amândoi au construit biserici și au mituit săraci pentru a obține adulație. Amândoi au avut echipe de fotbal… Mă rog, să spunem că Escobar era mai crud.

În rest, ca și comportament, Trump, Escobar și Becali sunt de același leat. Ba chiar aș merge mai departe și aș îndrăzni să spun că toți 3 suferă de complexul Madona și Târfa.

Pot să fac pariu!

Toți bărbații de tipul lor suferă de asta.

Pentru ei mamele, soțiile și fiicele sunt ceva sfânt-mă rog, la Trump nu e chiar așa -; iar toate celelalte femei sunt niște târfe care au o unică întrebuințare-să le potolească poftele sexuale.

Recunoașteți modelul?

Eu îl cunosc bine. L-am văzut încă din copilărie și, din păcate, îl văd în continuare în jur.

Și, tot din păcate, îl aud de la niște bărbați de la care am pretenții.

Altceva mi-a atras atenția la scandalul iscat de înregistrarea cu Trump-ceea ce a spus soția lui. “Cuvintele alea nu îl definesc pe omul pe care jl știu eu”.

Tocmai! Omul ăla este sfânt cu soția lui. Cu celelalte femei are el o problemă. Ăsta este și motivul pentru care, puse în situația asta, soțiile lor nu știu pe unde să o dreagă.

Trăim, din păcate, într-o eră în care femeia este prezentată ca un obiect al dorinței. În reclame, în reviste, pe micile ecrane, în filme… peste tot.

Toată industria divertismentului hrănește practic acest comportament agresiv și dezonorant al anumitor bărbați. Văzând atâta expunere erotică, ei cred că li se cuvine, iar dacă au bani, deci statut/ putere, nu ezită nici măcar o clipă să-și savureze porția de meltenism agresiv.

Să apuci o femeie de pizdă este un abuz!

Fix așa! Și mă raportez la cazul Trump, nu la momentele de intimitate, alea consfințite.

Știu, nu toate femeile sunt uși de biserică, însă asta nu înseamnă că automat trebuie să fim mârlani.

Partea proastă este că meltenii ăștia misogini se comportă ca parlamentarii-se acoperă de fiecare dată când sunt prinși în fapt.

Iar dacă tu, ca bărbat, îndrăznești să le condamni apucăturile, imediat ești condamnat-ești făcut trădător al bărbaților, ești acuzat că te-ai dat cu femeile (?!-asta sună gay), că ești poponar, că ești feminist etc…

Feminist? Asta e cea mai mișto glumă.

Faptul că ieși și condamni un astfel de comportament degradant nu înseamnă că ești feminist, ci om!

A fi om nu înseamnă să fii mascul, bou, misogin, imbecil, îngust, ci o persoană care îi respectă pe toți ceilalți, indiferent de gen, naționalitate, culoare, religie, orientare sexuală etc…

Asta înseamnă să fii om!

Profesorul american are dreptate când spune-“când bărbații refuză să-i confrunte pe ceilalți bărbați din cauza chestiunilor pe care le spun despre femei, ei contribuie la această cultură care scuză hărțuirea sexuală, abuzul sau alte forme de violență de gen. Suntem obligați să le condamnăm valorile, limbajul și acțiunile. Trebuie să nu mai permitem scuzarea degradării femeilor prin aceste glume de vestiar. Scuzându-le cuvintele și acțiunile, ne facem părtași la viol, infidelitate și alte lucruri oribile pe care bărbații le fac. Aș vrea ca bărbații să recunoască asta și nu pentru că au mame, soții, mătuși sau fiice, ci pentru că sexismul rănește atât femeile, cât și bărbații din societatea actuală”.

Mi se pare corect.

Din păcate, mi-e teamă că aici, în România, va fi nevoie de multă muncă pentru a putea schimbă genul ăsta de comportament.

Multă muncă și mai multi bărbati care nu sunt ca cei descriși in acest text!

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0774091579 sau 0314382822 si online la adresa Bookzone.ro.

Foto Credit: snopes.com/

 

Link-uri sponsorizate

Comments