Ce greșeli fac fetele la sală?

mihaela_bunea
Link-uri sponsorizate

Îmi plac femeile fit! Hey, stop, nu vă gândiți la prostii. Admirativ vorbesc :)

E mișto să vezi o femeie cu mersul ferm, cu o postură corectă, cu un trup bine întreținut.

Nu spune nimeni să arăți ca o gazelă sau ca o atletă-nu toată lumea are un genetic bun pentru asta.
Însă un pic de mișcare nu strică. Nu de alta, dar pe lângă îmbunătățirea stării de spirit, îți îmbunătățește și imaginea pe care o au ceilalți despre tine.

La capitolul sală, aici întâlnim mai multe categorii de femei-proaspăt divorțatele-care rup sălile în două pentru a reintra în cărți; sezonierele-care scapă de celulită și plică înainte de sezonul de bronzat și fetele care au grijă de ele constant. Mai sunt și cele care nu fac niciun fel de mișcare … și se vede.

Valabil și pentru domni (în cazul în care v-ați enervat și vă gândeați să îmi scrieți că am cearcăne și ceva burtică). Și eu mă duc la sală de două ori pe săptămână și, deși e micuță, Mihaela Bunea mă rupe bucăți.

Revenind la sală, am întâlnit foarte multe femei care, deși merg la tot felul de clase, nu au rezultate și se plâng mereu că sunt grase (deși nu sunt).

Trecând peste această nesiguranță, ce poate avea varii motive, aș spune că există o explicație pentru care femeile nu au rezultate la sală-greșesc!

Pentru a afla greșelile, am apelat la Mihaela Bunea, că de aia e antrenor personal.

Și iată ce mi-a zis:

1. Prea mult cardio
“Fetele se suprasolicită cu cardio, în ședințe de 2-3 sau 4 ore, în speranța de a slăbi. Dacă intră în acest ritm, rezultatele încetează să apară. De aceea e bine să varieze tipurile de antrenamente”.

2. Se feresc de lucrul cu greutăți
“Aici este o mare problemă. Fetele au senzația că dacă vor lucra cu greutăți se vor umfla, ceea ce nu este adevărat. Sunt exerciții și exerciții…”

3. Vin nemâncate la sală
“La unele este o minune dacă mănâncă ceva toată ziua. Evident că unora li se face rău în timpul antrenamentului”.

4. Nu fac încălzire sau stretching
“Și sunt două lucruri extrem de importante în orice antrenament”.

5. Nu spun ce mănâncă
“Cu dependențele alimentare este greu de luptat, mai ales dacă nu le exprimă. Foarte rar reușesc să le aflu. Suntem încă oameni foarte închiși și ne temem să ne expunem problemele în public. Eu nu am cum să le ajut dacă tac”.

Să nu credeți că există doar părți nașpa.

Nu, există și părți bune. Spre exemplu, Mihaela spune că fetele sunt mai motivate și mai serioase, uneori. Față de băieți, fetele sunt mult mai preocupate de aspectul fizic. Normal, sunt mai multe și bătălia e mare (glumesc).

Însă, după părerea mea, indiferent că ești femeie sau bărbat, cred că trebuie să înțelegi un lucru-sportul nu se face pe sezoane, ci constant. Doar e pentru tine!

Pe Mihaela o gasiti AICI

Link-uri sponsorizate

Comments