Smerenia ține de educație, nu de religie

shift
Link-uri sponsorizate

Un cântec reușește să învrăjbească o societate! Ăsta e un sem că societatea aia e slabă și ușor de manipulat.

Asta înseamnă că societatea aia este rigidă și agresivă.

Da, orice om rigid devine agresiv atunci când se simte atacat în setul lui de convingeri.
Știți cum îți dai seama că un om are un set rigid de convingeri? Vorbești cu el despre religie sau despre sex.

Acolo îi vezi limitele unui om. Când vine vorba despre religie, cei mai mulți sar ca arși, chiar și de la un cântec. Și încep să-ți îndruge verzi și uscate despre smerenie.

În viziunea lor, îngustă pentru cei care nu-și ascund opiniile, ei cred că smerenia înseamnă să stai cu capul plecat în fața Domnului!

În realitate, ei doar se tem! Așa au fost ei invătati. Ei sunt ‘credincioșii’ despre care vorbea Hitchens, ăia despre care spunea că ar fi bine să îi eviți când îi vezi că ies de la procesiuni sau slujbe.

Un om care are un set de convigeri înguste și o credință care scârțâie… este în stare să ucidă dacă cineva îi contestă aceste lucruri ‘de preț’.

‘Cum îndrăznești să vorbești despre Domnul? Eu știu cuvântul Domnului!’ – îți vor spune toți cu un ton aflat la granița nebuniei.

Da, toți ăstia cunosc cuvântul Domnului. Domnul a vorbit doar cu ei în ăstia 2000 de ani. A vorbit cu ei și la Cruciade și la Holocaust și mai ales la cele două bombe atomice.

Noi, ceilalți, adică oamenii care țin la ceea ce se cheamă liberă exprimare, habar nu avem ce preferă Domnul.

Numai că noi, ăștia care exprimăm liber ceea ce simțim, nu ucidem pe nimeni. Nici nu ne-am gândi la așa ceva. Și știți de ce? Pentru că pentru noi smerenia înseamnă ‘”atitudine respectuoasă, plină de modestie și de bună cuviință”. Asta nu implică frica sau capul plecat, ci pur și simplu bunătate.

Or astea țin mai degrabă de educație – nu doar de ăia 7 ani de acasă – decât de religie.

Păcat că există atât de mulți oameni care sunt complet supuși de religie. Mare păcat…

P.S.: Nu spun că piesa trupei Taxi este vreo operă de artă! Este doar un cântec-manifest. Însă de aici și până la arderi de cărți… e cale lungă. Cam ca din Evul Mediu și până în 2016. 

Hai Doamne ajută!

Link-uri sponsorizate

Comments