Ce are ea? (Foto + Video)

deliria1
Link-uri sponsorizate

Aseară am văzut concertul Deliei de la Sala Palatului. Mișto spectacol de sunet și lumini. Nu cred că greșesc atunci când spun că așa ar trebui să arate un show al unui artist român care se respectă.

Știu că nu sunt bani, știu că nu sunt posibilități – asta e scuza generală a multor artiști -, însă iată că la unii se poate.

Fie că vorbim despre Vunk sau despre Delia, iată că sunt artiști care forțează, artiști care vor să depășească anumite limite ale show-bizz-ului autohton.
Delia le-a oferit spectatorilor un show de 2 ore, un show cu proiecții, cu zeci de dansatori, cu invitați de soi, un show deloc ușor de pus pe picioare.

Și, ca să parafrazez titlul piesei care va avea videoclip în curând, m-am gândit să disec puțin ceea ce am văzut aseară.

Deci, ce are ea? Ce are Deli(ri)a?

1. Are voce
Aici nu cred că avem prea multe lucruri de discutat.

deliria2

2. Are imagine
Ceea ce completează perfect punctul 1. Sunt două atuuri puternice pentru oricare artist de pe planetă.

3. Are tupeu
Este acel tupeu care place, acel zvâc obraznic, acel vino-ncoa’ care te face să te uiți la ea.

4. Are PR
Degeaba ai voce, imagine și tupeu, dacă la capitolul PR ești 0.
Și uite așa obținem un pachet complet pentru un artist care vrea să crească.

deliria3

5. Are hituri
Atât din perioada N&D, cât și din perioada actuală, când se observă o schimbare clară de direcție.

Cam astea ar fi în mare atuurile. Și ele se văd pe scenă.

Există însă și lucruri care nu mi-au plăcut la show-ul de aseară, lucruri pe care o să le punctez oricât de dragă mi-ar fi Delia.

1. Nu are un repertoriu compact!
Privind show-ul cu totul, s-a observat o oarecare dezordine. Să treci de la piesele N&D la Phoenix, folclor și până la Jimmy Page nu este neapărat o dovadă de flexibilitate muzicală, ci mai degrabă o dovadă de incoerență. E clar că Delia nu are încă suficiente hituri pe direcția nouă, încât să facă un show întreg cu ele. Aseară, chiar îi spuneam iubitei mele că, în vreo 3 ani, acest show va arăta cu totul altfel din punct de vedere muzical. În plus, nu cred că i-ar strica un aranjor de playlist. Fie el și străin.

2. Nu comunică suficient cu publicul
Parcă se cerea mai mult contact cu sala. Mai ales când ai refrene ofertante. S-a întâmplat puțin, prea puțin și am avut senzația de momente destul de lungi de acalmie.
În plus, nu am înțeles de ce la majoritatea refrenelor preferă să lase backingul să facă treaba? Mi se pare o greșeală destul de mare! Dacă nu cânți cu publicul, cânți tu! Părerea mea!

deliria4

3. Momente inutile
Au fost câteva momente, cu piese de peste hotare și un moment de dans spre final, pe care nu le-aș fi văzut în show. Chiar au dat senzația de umplutură. Mi-au plăcut însă cei doi dansatori aduși de la Londra.

Cam astea ar fi punctele în minus pe care le-am observat aseară.

Una peste alta, a fost un show plăcut, cu mulți invitați: Carla’s Dreams, Adi Despot, Gabriel Cotabiță sau Deep Central.

A fost un show cu mult vizual și culoare și fac pariu că peste 2-3 ani chiar vom vedea și o altă maturitate artistică.

Momentan, aș spune că Delia este în căutare de identitate muzicală, dar este o căutare care chiar promite mult.

Foto Credit: The Storyalist

Link-uri sponsorizate

Comments