Fetele ruinează destine, femeile construiesc bărbați

femeibarbati
Link-uri sponsorizate

Femeile construiesc bărbați! ‘Huoooo! M**e băăăă!’ – parcă aud reacțiile unora.

Eu chiar cred asta! Chiar cred că femeile construiesc bărbați. Nu că nu am fi și noi în stare să o facem de la un moment dat încolo. Nu are legătură cu asta.

Ci cu faptul că primul caiet de utilizare a acestei vieți îl primim de la mamele noastre. Ele sunt cele care ne transmit setul de comportamente.
De ele depinde dezvoltarea noastră viitoare. Ele sunt cele care ne injectează ideea de bărbat, prin modul în care ne construiesc atunci când suntem mici.

Băiatul mamei nu este un bărbat. El poate deveni, cu siguranță, însă îi va lua timp să își curețe existența de toxicitati.

Băiatul care a fost crescut cu ideea că nu este bun de nimic nu este un bărbat. El poate deveni, însă doar cu o muncă asiduă. E greu să te lupți cu demonii trecutului, cu acele tipare care parcă nu te lasă să evoluezi.

Băiatul care nu a fost iubit va fi un adult schilodit. El nu va putea oferi ceea ce nu a avut niciodată – iubirea! Așa că se va transforma într-un animal sexual. Iubirea se învață greu, iar pentru asta ai nevoie de cineva care să-ți prezinte ABCDARUL ei. Aici intervine mama!

Băiatul cicălit în copilărie va evita relațiile. În momentul în care se va simți pe picioarele lui… își va dori liniște, nu cicăleală. Iar dacă va avea relații… cu siguranță va atrage în viața lui cicălitoare sau castratoare. Ăla este modelul pe care l-a primit.

Da, femeile construiesc bărbați, fetele îi ruinează! Uneori chiar de la început. Foarte multe fete nasc copii! Și le distrug personalitatea! Ele fac acest lucru, de cele mai multe ori, din necunoaștere, nu din rea voință.

Femeia îl construiește pe bărbat încă de când îi dă naștere și până în momentul în care îi spune că a venit momentul să părăsească cuibul. De acolo îl preiau alte femei.

De ea, de cea care îl aduce pe lume, depind comportamentele lui viitoare. Ce păcat că nu se ține cont de asta.

Ce păcat că atâția băieți ajung în viață deja ruginiți.

Iar dacă ajung pe piața libidinală nepregătiți, fără cunoaștere, sunt carne de tun pentru fetele care au chef de ‘joaca’. Și uite așa, plecând pe acest drum, ajung la maturitate ca niște epave.

Trecerea de la fată la femeie se face în timp și nu vine de la sine. Ea se face prin dezvoltare, evoluție și cunoaștere.

Repet ce am spus și în cazul bărbaților – femeie nu te naști, femeie devii!

Nu e suficient că ți s-au dezvoltat organele. Asta se întâmplă la toate fetele încă de pe la 14-15 ani. Partea proastă este că unele rămân la nivelul ăla… din punct de vedere emoțional.

Este cumplit să vezi o femeie trecută bine de 35 de ani, dar care are o dezvoltare psihică de 15-16. E nasol de tot!

Unele fete au impresia că vor deveni femei după ce vor da naștere unui copil. Și se grăbesc să-l facă. Ei bine, realitatea cruntă le arată destul de rapid faptul că nașterea nu înseamnă automat un certificat de FEMEIE.

A fi femeie nu înseamnă doar a da naștere unui copil. Nu! A fi femeie înseamnă un set de comportamente alese, înseamnă dezvoltare, evoluție, asumare. Complicată poveste!

Orice fată poate să rămână gravidă. E nevoie doar de o coială cu finalizare. Cunoaștere oricum nu există.

Femeia înseamnă mai mult de atât. Mult mai mult. Înseamnă o ființă preocupată de viață, de ce are în jur, de ce urmează să lase în lumea asta.

O femeie în adevăratul sens al cuvântului nu a trecut prin viață cu picioarele desfăcute și atât! Doar fetele fac asta.

Nu, ea a înțeles ce a însemnat fiecare pas din viața ei, fiecare decizie, fiecare pulsiune, fiecare zâmbet sau lacrimă.

Ea știe ce înseamnă tentația, dar și asumarea, știe ce înseamnă aventura, dar și angajamentul și știe mai ales ce înseamnă să prețuiești ceea ce ai.

Iată câteva diferențe dintre femei și fete:

1. Femeia este stabilă din punct de vedere emoțional
Cred că este cea mai importantă calitate a unei femei. Este punctul 0 al construcției unei femei. Nu hainele, nu fizicul, nu fardurile. Alea intră în atribuțiile fetelor.
Să nu mă înțelegeți greșit. Asta nu înseamnă că o femeie nu are grijă de ea. Are! Dar principala ei grijă se duce spre interior și nu spre ambalaj.
O femeie știe că stabilitatea emoțională o face iubibilă! Și are grijă de acest aspect.
Din păcate, observ pe net un număr îngrijorător de mare de fete care pozează în femei puternice, ele fiind de fapt doar niște epave ce plutesc într-o derivă emoțională regretabilă.!

2. Știe că bărbatul nu este dușmanul ei
Un alt lucru extrem de important. Femeia știe că bărbatul nu îi este dușman. Drept urmare va avea grijă de alegerile pe care le va face. Femeia alege cu grijă, nu se grăbește. A făcut-o atunci când era fată și știe ce urme pot lăsa alegerile greșite. Ea a înțeles că de cele mai multe ori vina i-a aparținut, că ea a fost cea care nu a văzut semnalele atunci când erau evidente. O femeie care știe că bărbatul nu este dușmanul ei nu va întreba niciodată: ‘unde sunt bărbații?’ Ea știe să îi vadă!

3. Știe să-și construiască experiențele de viață
Femeia este deschisă. Fata țipă că vrea iubire… din spatele unor ziduri groase de apărare.
Fata este întotdeauna ascunsă, de multe ori duplicitară, se sucește când poftește…
Femeia știe când, cum și cât să experimenteze astfel încât să adune experiențe, nu traume.

În plus, ea nu se laudă cu experiențele sale de viață. Nu are chef să fie ținta fetelor care o vor considera curvă. Spre deosebire de fete, care se bucură de fiecare dată când câștigă un ‘razboi’ cu băieții, femeia își caută un bărbat. Iar acel bărbat trebuie să-i ofere în primul rând siguranță emoțională. Degeaba are bani, dacă pe plan emoțional te ține într-un montagne rousse. Siguranța emoțională este principala nevoie a femeilor. Instabilitatea este apanajul fetelor. O femeie conectată emoțional cu bărbatul ei este vie, zâmbește mult, emană fericire prin toți porii, dar și liniște și este alături de bărbatul ei și la bine și la rău.

 4. Nu își bate joc ce bărbatul pe care îl iubește
Știe că nu are niciun motiv să fac asta. Doar fetele apelează la aceste jocuri murdare, crezând că cineva le va face o statuie sau ceva. Greșit! Femeia își asumă 100% bărbatul de lângă ea. Ea își asumă complet alegerea făcută și nu va ezita să îl apere atunci când este atacat. Nu este un semn de slăbiciune pentru el, ci pur și simplu o chestiune firească de implicare. Ați văzut cum arată o femeie care își apără bărbatul?

Este ca o panteră! Ea îl iubește și îi este alături și la bine și la greu!
Fetele se mulțumesc doar cu momentele de bine. Femeia este capabilă să ducă bătălii în doi -însă nu împotriva celuilalt, ci în echipă… alături de bărbatul ei.

Femeia știe că bărbatul funcționează pe apreciere și nu va ezita să i-o ofere.
Iar aici nu există completarea – ‘dacă merită!’ Femeia știe să aleagă un bărbat care merită!

5. Are curaj
Și pune capăt relațiilor care nu merg. Ea știe că nu are rost să mimezi o relație când este evident că ea nu mai există. Femeia nu rămâne agățată de lucruri care pot să-i facă rău. Le pune capăt și își vede de drum. Știe că nu va rămâne pe străzi. Da, femeia are curaj să o ia de la capăt de fiecare dată când un episod de viață s-a încheiat. Doar fetele ezită sau rămân agățate de relații care nu merg.

Sunt doar câteva diferențe dintre femei și fete. Dacă mai sesizați și alte, vă rog, lista este deschisă.

Închei prin a spune din nou – femeile construiesc bărbați – din momentul în care le dau viață și până în ziua în care îi conduc pe ultimul drum.

Iar nouă nu ne rămâne decât să le mulțumim pentru călătorie…

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: catholicmatch.com/institute

 

Link-uri sponsorizate

Comments