Marți și miercuri am participat la evenimentul Mastering the Music Business, un maraton de două zile care a adus în același loc (Hanul Gabroveni) specialiști din industria muzicală, locali și internaționali.
Eu am stat mai mult în studioul Chivas Sound of Business, alături de Chinezu și Mache-și am realizat un maraton de interviuri care au fost redate în regim de live streaming.
Primul meu interviu a fost cel cu Virgil Ianțu. Nu am vorbit despre vin - deși este un fîn cunoscător - și nici despre iubire, deși a scris de mai multe ori despre asta, ci despre muzică.
Și totuși, la un moment dat gândul mi s-a dus la relații. Când? Fix în momentul în care Virgil mi-a spus așa-'mă deranjează infidelitatea; mercenariatul, lipsa de moralitate'.
Sigur, el se referea la infidelitatea artistică; dar eu am plecat imediat cu gândul la relații.
Și l-am întrebat-'dar nu ți se pare că infidelitatea asta, că mercenariatul ăsta, se regăsesc în toate zonele societății?'
A rămas un pic pe gânduri și mi-a rapsuns-'Nu m-am gândit până acolo, dar ai dreptate'.
Societatea românească are o mare problemă cu infidelitatea (a se citi trădarea). Și nu doar în relații, ci, iată, pe toate palierele.
Statornicia a ajuns un lux, asumarea la fel.
Și toate astea se întâmplă, cred eu, din cauza dorinței oamenilor de a avea... mai mult, mai bine, mai...
În goana asta, oamenii aproape că nu mai reușesc să se bucure de ceea ce au. Cum să facă așa ceva când ei vor mereu mai... ceva; când ei cred mereu că pot și merită mai mult?
Vă mai miră că totul arde repede? Prieteniile, joburile, ofertele, relațiile, iubirea?
Suntem un imens malaxor care devorează tot în cale cu o poftă fantastică.
Când o să ne oprim?
Mi-e greu să spun!
Chiar dacă infidelitatea pândește la tot pasul, chiar apare și te ispitește fix în momentele alea în care ești nesigur, dezorientat, abătut etc... eu rămân un adept al fidelității, pe toate planurile.
Știu că pot fi considerat old school, însă mă bucur să văd că sunt și alții care gândesc ca mine, fie și în alte zone de interes.