Florin Dobre – infuzie de traditii romanesti la Londra

florin dobre 1
Link-uri sponsorizate

Designerul Florin Dobre a dus din nou traditiile romanesti la Londra. De data aceasta, el a prezentat colectia F/W 2016 ready to wear, intitulata ‘Nepsis. The last legion part II’.

Mesajul colectiei este urmatorul – “este timpul sa privim inapoi, ca sa putem privi inainte cu alti ochi, cu mintea limpede, vigilenta si inima deschisa, gata sa ne pazim mintea, gata sa ne pazim inima”.

Fotografii de la prezentare au fost postate in timp real pe doua site-uri importante de fashion din Marea Britanie – Vogue si GQ.

Si aceasta colectie reprezinta o calatorie spre origini, spre traditii, Florin folosind liniile simple ale portului traditional, cu influente din zone ca Tara Hategului sau Tinutul Padurenilor.

La capitolul materiale, designerul a folosit: strofa, lana, bumbac, lana si in.

Crucea din lemn, care a ‘debutat’ in colectiile lui Dobre prin Sbornicul, este in continuare prezenta.

florin dobre 2

„Incercarea de a pune accentul pe spiritul romanesc mi-a adus o frumoasa colaborare cu un frumos tamplar de pe meleagurile dobrogene. Pe Marius il intalnesc duminica la biserica si il pot descrie ca fiind „omul pacii mele”. El m-a ajutat sa cred cu si mai multa tarie ca doresc pentru aceasta colectie un suflu autentic romanesc, cu simbolistica crestina, care sa vina ca un statement, cu totul in defavoarea trendurilor intunecate pe care le adoptam cu usurinta din cultura de larg consum. Ca atare, am dat drumul la colaborarea cu acest om nou, in care am regasit aceleasi valori catre care tind si l-am rugat sa faca cu aceasta colectie ce stie el mai bine…cruci de lemn” – spune Florin Dobre.

florin dobre 3

Astept sa vad si prezentarea de la Bucuresti.

Foto Credit: vogue

Link-uri sponsorizate

Comments