Traditiile nu au program?

traditii
Link-uri sponsorizate

“Va rugam sa respectati orele de somn” – ador indemnul asta. De parca toti adormim la comanda!

Si totusi, indemnul are sens si tine cumva de un bun simt elementar. Da domnule, intre anumite ore nu bagi bormasina in pereti, nu asculti muzica la maximum si nu arunci cratite pe jos in bucatarie. Este o chestiune de bun simt!

Intrebarea este – astia care reprezinta traditiile de Craciun de ce nu tin cont de acest bun simt elementar?
Ati observat? De cateva zile s-a umplut orasul de un soi de jihadisti ai zgomotului. M-am intalnit cu ei in autobuz ieri, in timp ce ma intorceam acasa, pe la 8.30 dimineata.

Va jur ca pentru moment am crezut ca am luat autobuzul in sens invers. Serios, pe ruta spre Drumul Taberei bate vantul in autobuze dimineata. Mai putin ieri, cand 368-ul in care m-am urcat era plin de ‘flacai’. Flacai cu privrea fixa… spre nicaieri, flacai imbracati intr-un fel de costume populare. Aveau pusti in spate (din lemn) si tobe mari!

“Hai sa-mi bag p**a!” – mi-am spus! “Astia aduc cosmarul in cartier”…

Au coborat la Favorit. La ora 8.50. Nici nu am facut bine cativa pasi ca undeva… in spatele meu, am auzit “ram-tam-taga-dam-taga-dam”, fluiere si urlete…

I-am multumit cerului ca eram treaz, insa mi s-a facut mila de cei care inca dormeau la ora aia.

Serios, nimic nu e mai naspa dupa un an de munca decat sa te trezeasca “traditiile” la 9 fara 10 minute cu bubuiala. Capul tau sigur va intalni ceva contondent – fie noptiera, fie tablia patului, fie pumnul iubitei :))

Care e reactia? Zambete si bani aruncati pe fereastra? Nu, injuraturi si blesteme…

Frate, astia nu au pic de bun simt si nici la marketing nu se pricep. Sunt la fel de tarani ca vecinii aia care baga bormasina in pereti la 7 dimineata… sambata!

Okay, am inteles ca vin din Bacau sau mai stiu eu din ce zona din Moldova… insa pe bune? Bubuiala la 9 dimineata?

Si mai vreti si bani?

Poate un borcan cu gogonele pe carca!

Marturisesc ca am lipsit de la ora de traditii, insa jur ca nu am chiulit de la ora de bun simt. Iar atunci cand cineva indrazneste sa-si aroge dreptul de a incalca bunul simt elementar… dau militaria jos din pod.

Din punctul meu de vedere, baietii astia care umbla printre blocuri, de dimineata pana seara tarziu, sunt la fel de nocivi ca manelistul ala care m-a trezit intr-un week-end cu “buzele tale/ doua petale”.

Cata vreme Biserica are program, ma astept ca si traditiile sa functioneze la fel.

Mi-e dor de copilasii care canta pe scari, de baietii aia de la Conservator sau de saxofonisti… Cu bubuitorii astia nu am rezonat, nu rezonez si nici nu vor rezona vreodata! Sa plece de unde au venit!

Link-uri sponsorizate

Comments