Care timp liber?

eucave3
Link-uri sponsorizate

Imi place ideea de timp liber! Mi se pare complet idioata!

Oare chiar exista acest timp liber? In general, oamenii cred ca timpul liber este acel timp petrecut in afara orelor de munca. Hm, in cazul meu, al omului care a renuntat la munca la program – cel putin de ceva vreme incoace – ideea de ‘timp liber’ nu prea exista.

Ce e aia timp liber?
Daca stai bine si te gandesti… nu exista acest mult trambitat timp liber! Practic, chiar si atunci cand nu te afli la munca, tot faci ceva. Citesti o carte, mergi la un film, te plimbi, iti faci planuri, socializezi, mananci, faci sex – tot esti ocupat cu ceva.

Deci nu poti vorbi despre timp liber! Este doar un timp in care faci alte activitati si atat.

Cred ca nici macar atunci cand dormi nu poti spune ca exista timp liber. Chiar si atunci faci ceva – dormi, deci iti reincarci bateriile. Nu este un timp consumat degeaba, ci un timp consumat util… un timp care iti asigura energia pentru restul activitatilor.

Asta este motivul pentru care mi se par haioase formularile de genul – ‘tu cum iti petreci timpul liber?’ Care timp liber?

Liber sa ce? E suspendat undeva sau cum?

Formularea corecta ar fi – ‘tu ce faci atunci cand nu esti la munca?’ Iar omul, pe buna dreptate, ar raspunde, dupa caz: ma relaxez, ma uit la tv, citesc, gatesc, fac cumparaturi, ma plimb, vad un film etc.

Asa ar fi corect! Pentru ca acest timp liber chiar nu exista! Chiar si acum, cand scriu aceste randuri, nu pot spune ca am timp liber! Nu am… pentru ca scriu acest text :) Deci fac ceva!

Iar dupa ce termin de scris… fac altceva!

Deci… care timp liber?

Nu mai vorbim despre gandurile care ne trec prin cap aproape non-stop! Alea unde se incadreaza? La timp liber sau la ore de munca?

Cum delimitam gandurile? :))

Vedeti ce nebuni suntem?

Da, timpul liber se poate spune ca este timpul rezervat pentru tine! Insa mi-e teama ca si ideea asta este falsa! De ce? Pentru ca si timpul rezervat muncii este tot pentru tine! Te duci la munca, produci si apoi incasezi niste bani care te ajuta sa iti petreci timpul rezervat pentru tine – adica pentru activitati extra-munca, sa le spunem activitati recreative!

Haideti sa terminam cu tampenia asta cu timpul liber. El chiar nu exista!

Eu cred ca discutia ar trebui sa curga in alta directie – si anume daca timpul nostru petrecut la munca sau in afara orelor de munca este petrecut intr-un mod placut sau nu!

Ce ziceti?

Link-uri sponsorizate

Comments