Interzicerea fumatului nu inseamna discriminare, ci respect!

smoking
Link-uri sponsorizate

Legea anti-fumat a fost scoasa de pe ordinea de zi a Parlamentului. Alesii neamului au considerat ca sanatatea publica nu este o prioritate!

Le pasa de oameni… ce sa mai! Pfff…

In tot acest timp, pe net se duce un adevarat razboi intre fumatori si nefumatori, iar argumentele sunt care mai de care mai haioase.

Cel mai tare argument este si cel mai prapastios. El suna cam asa –  interzicerea fumatului va da o gaura de 5 miliarde de euro in bugetul statului.

Argumentul asta este cat se poate de fals!

De ce? Pentru ca interzicerea fumatului in spatiile publice inchise nu inseamna mai putini fumatori.

Nu, oamenii vor fuma in continuare, insa nu in spatiile publice inchise, ci afara, asa cum se intampla in vreo 90 de tari din lume.

Oamenii vor fuma in continuare, dar se vor adapta noilor directive, asa cum au facut-o si cand firmele au decis sa scoata fumatul in afara cladirilor.

Cand s-a intamplat asta nu am auzit pe nimeni sa strige – “discriminare”!!! Pe vremea aia fumam si eu si… ca toti ceilalti fumatori, ieseam in curte la o tigara!

Intre timp m-am lasat si pot spune ca a fost una dintre cele mai importante decizii luate in viata.

Haideti sa analizam putin situatia: in acest moment, in cladirile de birouri nu se fumeaza – deci oamenii ies afara; la cinema nu se fumeaza, in mall-uri se fumeaza doar in locurile special amenajate; la spectacolele indoor nu se fumeaza; la teatru nu se fumeaza, in avion si tren nu se fumeaza…

Si atunci stau eu si intreb – de ce sa se fumeze in carciumi, baruri, restaurante si cluburi?

Argumentul nr 1 al fumatorilor – pentru ca suntem liberi!

Fals!

Libertatea inceteaza in momentul in care decizia ta poate afecta viata altor persoane. Si… ghiciti ce – este dovedit stiintific faptul ca fumatul afecteaza viata celorlalti, indiferent ca sunt fumatori sau nefumatori.

Este cat se poate de democratic. Sigur, poti sa fumezi la tine acasa, pe strada sau in masina. Acolo este spatiul tau si faci ce vrei cu el. Acolo este decizia ta!

Insa in spatiul public trebuie sa tii cont si de starea de bine (sanatate) a celorlalti oameni.

Aici nu se aplica regula majoritatii, ci doar regula bunului simt! Iar bunul simt iti interzice sa-i otravesti pe ceilalti…

Pe bune, cand mergeti in Occident aveti tupeu sa aprindeti o tigara intr-un restaurant? Nu! Si atunci de ce vreti ca aici sa fie altfel?

Chiar credeti ca toti occidentalii sunt cretini?

Un alt argument funny este asta – si daca aia vor cere sa se interzica berea? Pai asta nu se poate intampla! De ce? Pentru ca un om care bea 10 beri isi distruge propriul ficat, nu si pe al tau :)

Asa ca acest argument este ilogic din start. In plus, berea – consumata cu cap – este un aliment :)

Din toate argumentele citite pana acum, cele pro fumat in spatiile publice inchise, niciunul nu m-a convins. Si nu, nu merge cu localuri pentru fumatori si localuri pentru nefumatori – aia chiar este discriminare. Localurile sunt spatii pentru divertisment…

La final, vreau sa ii intreb pe fumatori –  chiar nu v-ati saturat sa ajungeti seara acasa si sa fiti nevoiti sa va aruncati hainele in balcon sau in masina de spalat?

V-ati pus vreodata intrebarea – daca hainele miros asa, oare ce se intampla in interiorul vostru?

Vreti schimbare? Vreti sa fim europeni si civilizati?

Atunci incercati sa ii respectati pe ceilalti. Cand o sa va iasa mai vorbim :)

Foto Credit: truelocal.com.au

Link-uri sponsorizate

Comments