Mesaj pentru profesorii de religie – traim in 2015!

eucave4
Link-uri sponsorizate

Prea multi tampiti ajung sa predea religia in scoli. Prea multi otraviti le baga prostii in cap copiilor.

Sunt tata, fetita mea are 9 ani si daca as auzi-o spunand ca profesoara de religie i-a invatat ca rock-ul este muzica necuratului, in secunda 2 as fi la scoala fix in biroul directoarei.
Am ascultat rock de la 9-10 ani si nu am patit nimic. Nu am renuntat la Dumnezeu, nu am avut ganduri sinucigase si nici nu imbratisez curentul New Age.

Insa nici nu sunt fan-ul ortodoxiei prafuite, al credintei ce miroase de la o posta a medievalism! Traim totusi in 2015 – vorba premierului canadian :)

Din pacate, printre cei care ajung sa predea religia in scoli se strecoara multi paranoici, multi adepti ai teoriilor conspirationiste, adica oameni care nu au nicio legatura cu esenta religiei – cu iubirea, cu bunatatea, cu acceptarea.

Sunt oameni care condamna! Oameni care ii invata pe copii sa urasca! Or acesti oameni nu au ce sa caute in scoli.

Stiu ca unii ma considera un dusman al Bisericii, crezand ca daca sunt vehement atunci cand scriu despre anumite derapaje grave sunt ateu, satanist sau mai stiu eu cum.

Nu, nici vorba de asa ceva! Sunt doar un om care crede cu tarie ca Dumnezeu inseamna lumina, iubire, bunatate… un om care crede ca Dumnezeu nu este un tiran care te arunca in Iad la fiecare greseala! Si nici nu sunt naiv sa cred ca daca spui Tatal Nostru de 10 ori dupa ce furi te transformi intr-un model de urmat in societate!

Sunt un om care prefera sa citeasca, sa aprofundeze, sa se dezvolte si sa incerce sa inteleaga si sa respecte complexitatea si diversitatea vietii, in loc sa retina ca un papagal niste povesti cu sfinti si fecioare.

Nu cred in cazanele arzand, asa cum nu cred intr-un Dumnezeu tiran! Asta este parerea mea!

Cat despre religia predata in scoli… as vrea ca cei mici sa invete de acolo ce inseamna toate religiile, care este esenta lor si nu tampenii crancene despre rock, new age sau mai stiu eu ce.

Copiii ar trebui sa invete tot ce este frumos din religie si nu doar partile care le sadesc frica in suflet.

Copiii trebuie sa invete sa aleaga, sa invete sa conteste ceea ce aud, sa invete sa gandeasca critic… doar asa putem merge mai departe.

Daca insa ii transformam in niste oite ascultatoare, atunci mi-e teama ca vom ramane – cel putin la nivel mental – in acelasi medievalism de care dau dovada atat unii profesori de religie, cat si unii dintre preoti.

Sa derulam putin timpul inapoi, pana la zilele de dupa tragedia de la Colectiv. Mai tineti minte cati scriau pe Facebook – “si-au meritat soarta!”, “Dumnezeu i-a pedepsit!”, “au gasit ce au cautat”? Multi!

Oare de unde aveau ei aceasta mentalitate?

Eu de ce nu gandesc asa?

Mai tineti minte ca Patriarhul – care ar trebui sa fie parintele spiritual al neamului – nu a iesit la Colectiv decat dupa ce monseniorul Bisericii Catolice a fost acolo? Deci ca reactie? Oare de ce? Nu cumva pentru ca si el gandeste la fel?

Va mai dau un exemplu – iata ce declara directoarea unui liceu din Capitala despre un profesor care le-a bagat copiilor in cap prostii despre muzica rock – “Profesorul le-a spus copiilor că le-a scris el, iar mie mi-a spus că este punctul de vedere al Patriarhiei”.

Cum? Punctul de vedere al cui?

Am citit un reportaj pe Adevarul.ro in care autoarea spunea ca a intalnit mentalitatea asta in doua biserici in aceeasi zi!

Nu una, ci doua!

Ce inseamna asta? Unde este esenta religiei? Un este Dumnezeu in toata povestea asta?

Unde sunt iubirea, compasiunea, bunatatea… in toata povestea asta?

Nu vi se pare ca ceva este in neregula fix in sanul celor care spun ca reprezinta “cuvantul lui Dumnezeu”?

Eu, in calitatea mea de om, de cetatean al acestei planete si de credincios, imi permit sa le lansez un mesaj acestor oameni – traim in 2015! Terminati cu prostiile! Aveti nevoie urgent de un refresh!

Link-uri sponsorizate

Comments