Tu in cine ai incredere?

eucave3
Link-uri sponsorizate

Increderea la romani este o problema grea. Grea de tot!

Managerul trupei Vunk a facut mai devreme o postare extrem de interesanta.

Ea suna asa – “Exista o meserie (profesie / breasla) pentru care aveti respect? Dar in intregul ei, nu punctual cativa oameni. Una despre care atunci cand va ganditi la ea, primul gand sa fie pozitiv”.
Wow! M-am scarpinat pe scafarlie si jur ca nu am stiut ce sa raspund.

La nivel institutional, la cat de praf stau lucrurile, este greu sa pui degetul pe o meserie/ breasla.

Drept urmare, o sa va prezint cateva zone, cu datele la prima mana:

1. Biserica – a picat examenul umanitatii. Nu Biserica, ci capii ei! Un asa prost management al unei situatii de criza nici ca am mai vazut. Nimeni nu s-a revoltat impotriva Bisericii ortodoxe, ci impotriva raului din varful ei. E trist ca preotii care au ceva de spus nu vorbesc, nu semnaleaza neregulile din institutia lor.

2. Politia – aici e greu de prezentat ceva. Mi se pare insa bizar ca atunci cand apare un politist corect este prezentat ca fiind erou. Chiar e aiurea! Toti ar trebui sa fie corecti! De aia sunt politisti si nu infractori!

3. Medicii – sistemul sanitar este cel mai incercat zilele astea. Medicii romani – la inceput eroi – se chinuie de mai bine de o saptamana sa salveze cat mai multi pacienti. Din pacate, pe masura ce numarul deceselor creste, apar din ce in ce mai multi oameni care le contesta profesionalismul. Trist!

4. Armata – slava Domnului ca nu sunt incercari pe zona asta. Din cate stim noi, boborul, aviatie si flota nu prea… asa ca mi-e greu sa cred ca se poate eroism cu prastia!

5. Politicienii – nu exista comentarii aici. Au incercat sa se lipeasca de revolta populara fix ca mustele de cacat!

6. Primariile – care sunt pustii si neconduse! Culmea stiti care e? Ca la Sectorul 6 cica ar exista un primar… desi nu il vede nimeni.

7. Presa – este atat de divizata incat este greu sa o mai numesti asa.

8. Pompierii – oamenii astia incearca sa-si faca treaba cu ceea ce au la dispozitie. Problemele lor cred ca se afla la varful institutiei si nu pe teren, la executanti…

9. Presedintia – eu sunt dezamagit de domnul Iohannis! Jocul cu aruncarea pisicii in strada a fost o capcana ordinara! Oare cat va dura pana cand romanii vor pune ochii si pe el? Apropo, unde a fost Prima Doamna zilele astea?

10. Societatea civila – nu exista! Si asta s-a vazut recent la consultarile de la Cotroceni. Desi este “civila”, adica pentru cetateni, jur ca nu am auzit in viata mea de niciun ONG care s-a prezentat la Cotroceni. Drept urmare, ce interese reprezinta domniile lor?

Iata doar 10 zone extrem de importante in societate, zone pe care nu poti sa pui degetul.

Vedeti ce greu este sa raspunzi la o intrebare aparent simpla?

Ei bine, daca la nivelul institutiilor este asa, aveti senzatia ca in celelalte domenii ar fi altfel?

Sau in relatii?

Mi-e teama ca neincrederea este generalizata si are radacini adanci, pornite acum 70 de ani…

Voi in cine aveti incredere?

Link-uri sponsorizate

Comments