Inamicii revolutiei bunului simt

colectiv
Link-uri sponsorizate

Haos mare in aceste zile. Haos pe strazi, haos in politica, haos in sufletele romanilor.

De la tragedia din Colectiv si pana azi, multa energie s-a consumat si foarte multi nervi.

Oamenii s-au certat, s-au injurat, listele de Facebook s-au epurat, manipularile au curs garla…
Sigur, am vazut si latura pozitiva, pentru prima oara in ultimii 26 de ani, luand fata raului.

Semn ca sunt oameni, foarte multi oameni, care isi dau seama ca singura cale in viata asta este binele. Acel bine care inseamna bunatate, intelegere, respect si… iubire!

Din pacate, binele nu arata la fel pentru toti. Dept urmare, in aceste zile am observat cateva comportamente si tipologii umane pe care le pot incadra in categoria – Inamici ai revolutiei bunului simt.

Sigur, in viziunea lor, ei nu gresesc cu nimic si de fapt noi suntem dusmanii, noi le vrem raul etc…

Nu o mai lungesc si incep lista:

1. Cei care au asociat tragedia de la Colectiv cu Halloween
Si, automat, cu raul, cu Satana! Fals! Concertul Goodbye to Gravity a fost o lansare de disc, fara nicio legatura cu Halloween. In plus, oamenii de acolo nu au fost satanisti, ci: specialisti in IT, elevi, studenti, arhitecti, bloggeri, fotografi etc. Adica Oameni! Sa judeci niste oameni in functie de stilul lor vestimentar sau de muzica pe care o asculta inseamna o grava necunoastere a diversitatii umane (ca sa nu spun boala psihica).

2. Fanaticii religiosi
Care s-au grabit sa spuna ca – “aia au gasit ceea ce au cautat”. Sa pui rock-ul in caldarea satanista este o alta dovada de incultura crasa. Exista zeci de trupe rock crestine… asa ca…
In plus, toti acesti fanatici, in frunte cu multi preoti, dar si cu Ozana Barabancea, ne-au aratat tuturor faptul ca sufletul lor este un imens desert, lipsit de orice fel de compasiune si empatie… Pana la respect si iubire este cale lunga, luuunga de tot!

3. Cei care nu au inteles versurile piesei
Aici intra si o mare zona a presei. Mi se pare aiurea sa faci presupuneri pornind de la titlul unei piese fara sa asculti versurile. Ulterior, toata lumea si-a dat seama ca piesa “The day we die” are un puternic mesaj social, un mesaj pe care il vezi acum peste tot pe strazi.

4. Conspirationistii
Cei care cred ca focul de la Colectiv a fost pus de o mana criminala sau de Gabriel Oprea. Sunt convins ca dom’ ge’ral a ales cu manuta lui clubul Colectiv. Tot aici intra si cei care te acuza de interese oculte daca iti permiti sa gandesti si altii ca ei sau cei care s-au uitat in stele si au gasit “semne” ca tragedia se va intampla…

5. Manipulabilii
Facebook-ul este un puternic motor de mobilizare a maselor, dar si un teren de joaca pentru manipulatori. In prima seara de proteste, mii de oameni au dat share postului cu zvonul din toaleta de la statia de metrou Victoriei, fara sa-si dea seama ca oamenii care au raspandit acel zvon pe Facebook isi doreau doua lucruri: dispersarea manifestantilor si inducerea starii de panica.

7. Resemnatii
Sunt cei care au spus (si continua sa o faca) ca totul e degeaba si ca nu se va schimba nimic. Okay, am inteles! Pai in aceste conditii, pentru ce mai traiti? Va place resemnarea? Asta este rostul vostru pe lumea asta? Doar atat puteti?

Sunt doar 7 tipologii pe care le-am observat.

Lista e deschisa, asa ca sunteti liberi sa o completati!

Foto Credit: hotnews.ro

Link-uri sponsorizate

Comments