Cuptoarele distractiei

colectiv3
Link-uri sponsorizate

Iesim, bem, ne distram… dar, de cele mai multe ori, nu stim unde iesim si ce bem.

Cand se intampla o tragedie ca cea de aseara de la Colectiv, ramanem consternati si constientizam rapid cruda realitate – multe dintre locurile in care iesim sa bem si sa ne distram se pot transforma in adevarate cuptoare pentru ‘distractie’.

Da, asa aflam ca locurile astea cool din oras de fapt nu au autorizatie de la pompieri sau ca personalul care activeaza inauntru este necalificat.

Or, dupa ce vezi ce se intampla atunci cand ceva scapa de sub control, nu ai cum sa nu te intrebi – oare cate cluburi chiar au toate autorizatiile?

O intrebare legitima… zic eu. Si atunci cand la televizor se spune ca acel club a fost controlat cu 10 zile in urma si s-au constatat nereguli grave, nu ai cum sa nu iti pui inca o intrebare legitima – de ce a ramas deschis? Cat o fi fost spaga?

colectiv2

Apoi mergi la momentul concertului si te intrebi – ce a fost in capul patronilor care au fost de acord cu un show de pirotehnie stiind ca daca ia foc ceva nu are cine sa rezolve problema? Ce a fost in capul artistilor cand au decis sa incerce un astfel de show fara sa aiba specialisti care sa studieze bine locul?

Vedeti ce urat cerc vicios?

Se putea evita dezastrul asta? Da! Daca oamenii implicati aveau o bruma de constiinta! Acum, cei implicati sunt anchetati si pot fi acuzati de ucidere din culpa.

Trist este ca mortii nu isi mai pot spune povestea. Ei au murit din cauza inconstientei unui sistem putred.

Bineinteles ca netul s-a umplut si de fanatici religiosi, care chiar se bucura ca s-a intamplat tragedia, invocand justitia divina.

Mi-e scarba de asemenea suflete lipsite de compasiune si umanitate! Aveti nevoie de un control psihiatric urgent!

Ce urmeaza? Tot felul de controale… exact ca la noi, romanii, de fiecare data dupa ce se intampla o tragedie.

Trist, foarte trist!

Una peste alta, m-a impresionat reactia autoritatilor! Cel putin din ce am vazut la tv si din ce am citit… Se pare ca de data asta s-au miscat rapid!

Pentru cei care vor sa ajute, iata numerele de urgenta:
021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

P.S.: Mi-e greu sa cred ca muzica rock este vinovata pentru cele 27 de decese! Aici este o vina 100% umana!

Foto Credit: Adevarul.ro

Link-uri sponsorizate

Comments