Chiar nu v-ati saturat sa traiti intr-o tara in care violul este considerat sex surpriza?

eu9
Link-uri sponsorizate

In cei aproape doi ani de cand am inceput sa scriu despre relatii si comportamente, au existat multi oameni – in special barbati – care mi-au spus ca sunt feminist!

La inceput m-am simtit putin ‘vinovat’! Va dati seama ce forta aveau acuzele lor, va dati seama ce cantitate de energie negativa transmiteau cuvintele lor?

Pe parcurs insa mi-am dat seama ca oamenii aia habar nu aveau ce inseamna feminism. Mai mult, am realizat ca oamenii aia au crescut intr-un mediu rigid, profund misogin.

Da, convingerile se mostenesc si este extrem de greu sa scapi de ele. Ai nevoie de mult lucru cu tine si de constientizare/vointa/trezire.

Eu nu m-am ferit niciodata sa spun ca sunt feminist. Iubesc femeia, sunt tata de fata, mi-am iubit enorm mama… deci cum as putea sa fiu misogin? Ar fi ilogic!

Din punctul meu de vedere, feminismul se refera la drepturi si tratamente egale, fara diferentieri in functie de sex, plaja extinzandu-se bineinteles pana la culoare, religie si orientare sexuala.

Nu cu mult timp in urma am citit o chestie misto pe Upworthy – “Daca crezi ca barbatii si femeile sunt oameni, ca au drepturi egale si ca ar trebui sa beneficieze de tratamente nediscriminatorii in societate, atunci poti sa te feliciti – esti feminist!”

Eu nu cred in mofturi si nici in miscari care strica echilibrul social – nu cred in extreme! Cred in normalitate, iar aceasta normalitate ii plaseaza si pe barbati si pe femei in aceeasi tabara.

Asta e parerea mea.

M-am cam plictisit sa vad tot felul de revarsari violente la adresa femeilor, revarsari venite din partea unor masculi ramasi la stadiul de maimuta!

Chiar nu v-ati saturat sa traiti intr-o tara in care violul este numit sex surpriza?

Si, ca tot veni vorba despre feminism, ia priviti cum reactioneaza barbatii atunci cand afla ce inseamna de fapt acest concept!

Acum, dupa ce ati vazut filmuletul, va intreb – voi ce sunteti?

Link-uri sponsorizate

Comments