Furt la poarta Raiului

eunou2
Link-uri sponsorizate

Ieri seara, inainte sa ajung la Portobello, am trecut prin fata unui asezamant religios de ziua a saptea.

O casa ca oricare alta, doar ca pe asta scria “Biserica …”, un loc unde, ce-i drept, mai vazusem oameni adunati de mai multe ori.

Si totusi, ceva mi-a sarit in ochi – o placuta mai mica pe care scria: “programul serviciilor divine”.

Pe scurt – credinta la program! Un soi de corporatism al credintei in Cel de Sus (cu variatii de program in functie de religie).

Asta mi se pare cea mai tare gluma a istoriei umanitatii – sa il slujesti pe Dumnezeu doar intre anumite ore – sa zicem intre 09.00 si 18.00.

Bine, bine, dar ce facem in rest? De la 18.00 incolo, cand Doamne Doamne se odihneste, noi, muritorii, ce facem?

Ramanem cu ala negru care respira greu sau cum?

Nu vi se pare haioasa toata povestea asta cu Biserica si Dumnezeu?

Biserica este ca un corporate (ca sa nu spun pe sleau ca este un corporate), insa eu nu sunt total convins de faptul ca Dumnezeu stie de ea! Programul incepe dimineata, cu enoriasii care-si beau cafeaua divina intre 3-4 serii de matanii si cu sefii (popii) prezentand ordinea de zi (taskurile de indeplinit); si se incheie spre seara, cand toata lumea – fericita dupa o zi de munca in slujba firmei ceresti – o taie spre casa.

Nu m-ar mira ca dintr-un exces de zel sau dintr-o ironie dusa la extrem – viata are inca suficiente resurse sa ne surprinda – sa vad la un moment dat pe gardul unei bisericii scriind “Inventar” sau “Inchis” sau “Concediu de odihna”.

Sau si mai tare ar fi sa vezi un afis pe care sa scrie – “Aceasta unitate a fost inchisa de ANAF-ul ceresc pentru nereguli in gestiune” si, undeva, cu caractere mai mici – “directorul de unitate a luat toti banii si s-a dus la Dracu'”.

Va dati seama ce titluri misto ar titra presa? “Furt la poarta Raiului” sau “Oamenii Domnului au facut pact cu ucide-l toaca”… ce comedie ar fi?

Mie mi-ar placea sa vad si asta. Nu de alta, dar mi-e ca daca da o tura ANAF-ul pamantesc prin lacasurile de cult se alege praful de toata combinatia si de toate mataniile.

Nu, acum pe bune, daca tot suntem pusi sa credem cu program si unii dintre noi mai si cotizeaza, nu vi s-ar parea normal ca baietii lui Doamne Doamne sa emita si bonuri?

Mie mi s-ar parea firesc! Firesc mi s-ar parea sa inventam si loteria bonurilor ceresti! Atunci sa vezi distractie…

Una peste alta, viata e frumoasa, soarele e sus pe cer, iar gradina LUI e mare … mare de tot!

Amin!

Link-uri sponsorizate

Comments