Barbatii sunt programati sa-si apere libertatea

eu7
Link-uri sponsorizate

Dar cine a zis ca femeile sunt programate sa le-o rapeasca?

Dupa parerea mea, barbatii sunt programati sa-si apere libertatea doar atunci cand intalnesc femei castratoare, femei inchizitoare, femei dominatoare.

Altfel nu ai niciun fel de motiv sa aperi ceva… pentru ca esti cat se poate de liber… in doi.

Iar in cazul in care intalnesti astfel de femei toxice este vina ta ca te lasi calcat pe gat, nicidecum a lor. Ele pur si simplu atata pot!

Asta stiu ele sa faca – sa sufoce, sa domine, sa controleze, sa ameninte – crezand bineinteles ca asa vor putea sa te tina langa ele. Fals!

Revenind la ideea de libertate, mai ales in acceptul masculin, eu cred ca aceasta libertate nu se refera la decizie, ci mai degraba la sex.

Asta inseamna ca ideea ca barbatii sunt programati sa-si apere libertatea s-ar traduce astfel – barbatii sunt programati sa-si apere libertatea de a face sex cu cat mai multe femei.

O perspectiva cat se poate de superficiala, o perspectiva care nu numai ca nu are legatura cu mult trambitata perpetuare a speciei, insa nu are legatura nici cu dezvoltarea ei, negand complet zonele profunde ale trairilor umane.

Sunt de acord cu cei care invoca perpetuarea speciei, insa pana la un punct, atunci cand intervine intrebarea – ce specie perpetuam? Una asumata, care este constienta de propria evolutie sau una instinctuala, animalica, conjuncturala?

Da, barbatul a fost programat sa-si apere libertatea, in aceeasi masura cu femeia. Sa admitem faptul ca nimanui nu-i prieste sistemul de detentie.

Drept urmare, as spune ca principala libertate umana este aceea de a spune NU!

Cum s-ar traduce asta? Simplu – prin alegere! Alegi sa faci doar lucrurile care nu-ti afecteaza starea de bine.

Asta inseamna libertate din punctul meu de vedere. Fix asta se intampla si in cazul relatiilor. Cel putin in fazele de inceput, toata lumea simte acea stare de bine, acea plutire, mai degraba hormonala decat decizionala.

Acum, daca lucrurile se strica pe parcurs sau nu, asta este o chestiune ce tine de fiecare cuplu in parte si nu neaparat de o dinamica prestabilita a relatiilor.

Eu m-am saturat de conceptiile invechite despre femei si barbati.

Femeia nu mai este o prada de foarte multa vreme.

Iar cei care se cred mari vanatori nu inteleg un lucru simplu – “pentru a dobandi prada trebuie sa te faci vrednic de ea, sa te adecvezi idealului masculin care dormiteaza in femeie. Prin acest curios mecanism, rolurile se inverseaza si agresorul cade prizonier. In etapa actuala, cea de entuziasm spiritual, femeia devine educatoarea barbatului” – scrie Ortega Y Gasset in “Studii despre iubire”.

Drept urmare, se poate spune ca barbatul este liber sa aleaga daca va sta langa o educatoare blanda si iubitoare sau langa o scorpie fara scrupule.

Iar aici nu intervine in niciun fel natura lui de vanator, ci lectiile care i-au fost administrare de prima educatoare din viata lui.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments