Ce poate fi mai usor de manipulat decat prostia adevarata?

eu9
Link-uri sponsorizate

Aseara mi-am luat doua palme de ma dor si acum falcile. Relax, nu m-a lovit o persoana, ci realitatea in care traim.

Prima palma a venit de la o stire gasita pe stirileprotv.ro. Titlu este ingrijorator – aproape jumatate dintre adolescentii romani nu stiu sa citeasca!

A doua palma a venit din editia online a ziarului Click – un titlu cu adevarat inaltator – romancele sunt campioane mondiale la sex pe Internet.

Si eu scriu despre iubire in profunzimea ei, despre sex ca arta si despre alegeri de viata?

Jap-jap! “Esti dus cu capu’ Vulpescule! Trezeste-te!” – mi-am zis aseara. Culmea, eram cat se poate de treaz, doar ca eram treaz in realitatea mea.

Si cand te gandesti ca tot ieri am citit un material excelent despre Ileana Vulpescu, un material in care povestea cum a fost “agatata” de Romulus Vulpescu – “Am fost agatata in mod literar. S-a apropiat de mine si m-a intrebat <Domnisoara, ai citit Barbu? Ai citit Arghezi?> Am zis <Da>. Am vazut ca i-a crescut inima. Am corespuns exigentelor lui si asa s-a legat relatia noastra. 60 de ani impreuna”.

Nu am putut sa nu ma gandesc la tinerii de azi – la cei peste 40% care nu stiu sa citeasca si la campioanele mondiale la sex pe Net.

Astia cum agata?

Cu – “ce faci fa, te fac o liniuta pe autostrada”? Cum?

Imi e imposibil sa pot concepe iubirea in absenta totala a educatiei. Sigur, nu spune nimeni ca trebuie sa agati onbligatoriu cu Barbu sau Arghezi – habar nu am daca mai functioneaza asta in zilele noastre – o poti face insa cu Bruckner sau Woody Allen daca vrei :), insa dupa parerea mea, un om complet lipsit de carte este prizonierul propriilor pulsiuni.

El nu are cum sa aiba dezvoltate instantele psihice superioare. Este imposibil! Alea sunt niste usi ferecate.

Intrebarea este – cine are interes ca toate lucrurile astea sa se intample?

Cine are interes ca tara asta sa creasca generatii intregi de analfabeti si de carnuri expuse pe net contra unor sume frumusele?

Pentru raspuns apelez tot la Ileana Vulpescu – „Baza acestei societati este tocmai invatamantul. Ce vrei sa faci cu niste oameni neinstruiti decat o piftie acolo, sa creada toate minciunile, toate prostiile, sa se antreneze in toate tampeniile. Ce poate fi mai usor de manipulat decat prostia adevarata? Daca omul habar nu are pe ce pamant traieste e dispus sa-l creada pe ala care tipa mai tare. Este incapabil sa deosebeasca minciuna de adevar”.

Sunt de acord cu aceasta argumentatie.

Si stiti ce e trist si haios in acelasi timp? Ca o sa ajungem la momentul in care cei de la Academia Romana vor fi nevoiti sa recunoasca infrangerea limbii romane!

Atunci sa vezi cum o sa mearga videochat-ul! Ca uns…

Link-uri sponsorizate

Comments