Unbroken – o lectie puternica de viata

unbroken
Link-uri sponsorizate

Acum cateva zile am vazut filmul “Unbroken”. Regia ii apartine Angelinei Jolie, care a facut echipa cu fratii Coen.

Ce a iesit? Un film care mi-a placut foarte mult si care m-a pus pe ganduri in acelasi timp.

Am asistat la o poveste cutremuratoare de viata. Daca vrei sa vezi pana unde poate sa ajunga rezistenta fizica si psihica a unui om… ar fi bine sa vezi filmul asta.

“Unbroken” mi-a placut din mai multe motive.

In primul rand povestea! Este misto pusa in scena, cat se poate de reala, fara eroisme vomitive a-la Hollywood.

Dupa ce iesi de la film nu ai cum sa nu te intrebi – cum sa rezisti la asa ceva?

Un om care pluteste 45 de zile pe mare si apoi rezista unor tratamente cumplite aplicate de un dement in doua lagare de prizonieri … wow, asta da putere.

Povestea chiar mi s-a parut a fi bine pusa in scena, ba chiar la un moment dat iti vine sa razi de situatie, chiar daca pentru personajul principal nu a fost nimic amuzant la momentul respectiv.

Daca ar fi sa mai gasesc motive pentru care mi-a placut “Unbroken”, as ajunge la distributie – e de laudat faptul ca Angelina Jolie nu a optat pentru actori cunoscuti. Sa fim seriosi – cine auzise pana acum de Jack O’Connell?

Dupa ce am vazut filmul, pot spune ca mi se pare ca a jucat excelent rolul lui Louis Zamperini.

Un alt rol foarte tare ii apartine lui Takamasa Ishihara. Vai cat l-am injurat pe Watanabe! :)) I-am luat fiecare ramurica de arbore genealogic la rost pana la sfarsitul filmului.

Da, m-am bucurat ca Angelina Jolie a mers pe poveste si nu pe nume cunoscute pentru acest film. Nu sunt critic, insa as spune ca i-a iesit.

Un alt atu ar fi personajul – un atlet olimpic care s-a intors in Japonia dupa razboi si a vorbit cu fostii gardieni din lagar… mai putin cu dementul care l-a terorizat. Watanabe nu a vrut sa-l vada.

Astea sunt niste povesti de viata din care poti invata o gramada de lucruri daca le privesti cu atentie – de la instinctul de supravietuire la puterea de a rezista unor maltratari cumplite si de ce nu… pana la iertarea celor care ti-au facut rau.

Pareri?

Link-uri sponsorizate

Comments