Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face

eunou2
Link-uri sponsorizate

In general nu sunt un fan al proverbelor sau al vorbelor din batrani – pe unele le-am atacat in textele mele -, insa nu pot sa nu recunosc faptul ca unele se aplica perfect mai ales in zona relatiilor.

Iar “ce tie nu-ti place, altuia nu-i face” cred ca functioneaza perfect in asociere cu rata divorturilor la nivel mondial :))

Nu va mirati! Chiar cred ca exista o legatura.

Nu are sens sa va mai spun ca rata divorturilor este mare cel putin in lumea occidentala. Motivele variaza – de la bani si pana la infidelitate. Si totusi, oare nu ar trebui sa privim putin in profunzime?

Oare nu ar trebui sa ne uitam la baza relatiilor? La cum ne purtam unii cu ceilalti?

Oare acest aspect chiar nu conteaza deloc?

Dupa parerea mea conteaza enorm cum ne purtam unii cu ceilalti. Da, stiu, multi s-ar putea sa-mi dea contra-exemple – mai ales de relatii pline de toxicitate, aparent functionale.

Acum sa ne gandim putin la ce inseamna o relatie sanatoasa. O relatie sanatoasa inseamna doi oameni fericiti – doi oameni care se iubesc, se respecta si au grija unul de celalalt.

La modul concret si real si nu declarativ, asa cum se intampla in multe cazuri… din pacate!

Ce inseamna asta?

Iubire? Am stabilit – pasiune, intimitate, angajament!

Respect? Nu ii facem rau celuilalt, ba chiar il ajutam si il sprijinim sa se dezvolte (valabil in ambele sensuri).

Grija? Ne punem in pielea lui/ei si incercam sa intelegem ce simte.

Acum sa revenim la “ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”. Nu vi se pare ca in foarte multe cazuri fix asta se intampla in relatii – adica ii facem celuilalt fix ceea ce nu ne-ar placea noua sa ni se faca?

De cate ori ati trait asta pe pielea voastra? Fiti sinceri!

Eu… recunosc, am trait-o!

Ce s-a intamplat cu relatiile respective? Ati ghiciti – s-au terminat!

De ce? Pentru ca nimeni nu are chef sa fie calcat in picioare!

Zilnic vad oameni care tipa pe Internet ca ceilalti oameni poarta masti, ca mint, ca nu vor sa se arate asa cum sunt.

Intr-un fel pot spune ca ii inteleg pe cei care se tem. Se tem pentru ca au fost traumatizati, iar sentimentul de rejectie lasa urme adanci.

Din pacate, printre noi traiesc extrem de multi asupritori, extrem de multi oameni care nu inteleg ca o relatie inseamna armonie si nu batalie; ca o relatie inseamna intelegere si nu cearta continua; oameni care nu inteleg ca mania este o emotie distructiva si o provoaca intr-una.

Succesul unei relatii tine in mare masura de modul in care ne purtam unii cu ceilalti, iar acest lucru este valabil si pentru barbati si pentru femei.

Drept urmare, inainte sa ne intrebam de ce relatiile nu merg sau de ce nu ne gasim “sufletul pereche” sau “intregul”, ar fi okay sa aruncam o privire asupra noastra sa vedem cum ne-am purtat noi in relatiile de pana acum.

V-ati pus vreodata intrebarea daca nu cumva problema este la voi?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments