De ce se despart oamenii?

eu 66
Link-uri sponsorizate

“Oamenii se despart pentru ca au facut imprudenta sa se cunoasca!”

Excelent, complex si discutabil in acelasi timp!

Asta sa fie oare motivul pentru care oamenii isi pun masti?

Asta sa fie oare motivul pentru care cei mai multi oameni incearca din rasputeri sa-si ascunda adevaratul sine?

Se tem cumva de propria persoana?

Intreaba pe cine vrei pe strada – tu cine esti? Ce raspuns vei primi? Un nume! Numele din buletin.

Daca repeti intrebarea… exista mari sanse sa te injure sau sa-ti spuna ca esti nebun.

Este greu sa ii pui pe oameni sa intre in adancul lor. Atunci cand ii pui sa fie sinceri cu ei insisi… se tem! Se tem ca de cel mai mare monstru care i-a bantuit in copilarie.

Ei numesc asta vulnerabilitate… eu i-as spune neasumare!

Jung spunea ca “cine priveste in afara viseaza”. Avea dreptate… lumea este plina de visatori, lumea e plina de scenarii umane.

Tot Jung mai spunea insa ca “cine priveste in sine se trezeste”. Din pacate, lumea nu da pe afara de oameni care s-au trezit. Sunt putini oamenii de genul asta… ii numeri pe degete.

Ei sunt cei care au avut curajul sa-si priveasca sinele, sa-l constientizeze si sa incerce sa-l lucreze, sa-l prelucreze.

Ei sunt oamenii care au renuntat la masti… sunt oamenii care valseaza intr-o lume ce seamana cu un bal mascat kitschos.

Cineva scria ieri intr-un comment ca exista putine sanse pe parcursul vietii sa gasesti persoane cu care sa rezonezi cu adevarat.

Discutabil! Depinde in ce stadiu te afli tu. Daca te-ai trezit, il recunosti imediat pe cel trezit. Daca inca dormi… participi activ la ruleta schimbului de masti.

Da, oamenii care dorm se despart pentru ca fac imprudenta sa se cunoasca. Dupa ce isi epuizeaza mastile se vad in sfarsit asa cum sunt… si nu le place. Si atunci ce fac? Se acopera la loc cu masti si continua ruleta ruseasca… crezand ca la un moment dat se va intampla o minune.

Spre deosebire de ei, oamenii care s-au trezit nu au nevoie de perioade de tatonare… ei vor de la inceput sa se cunoasca si sunt dispusi sa accepte defectele celuilalt.

Exista o diferenta clara de abordare a relatiilor intre cei care dorm si cei treziti.

Cei care dorm vor sa vada doar ce e frumos la celalalt. Cei treziti incearca sa vada intai daca pot accepta defectele celuilalt.

Sesizati diferenta?

Atunci cand cauti doar frumosul… ai mari sanse sa fugi la primul semn de greu, la aparitia primului defect. Si sunt multi cei care fac asta. Ei merg pe principiul – “impreuna doar la bine”.

Atunci cand accepti din start defectele celuilalt… nu mai ai motive sa fugi… ci te poti bucura in voie de el/ea. E cat se poate de simplu! Depinde cum privesti. Oamenii treziti traiesc pe principiul “impreuna si la bine si la greu”.

Drept urmare, cunoasterea este o imprudenta doar pentru cei care privesc in afara; pentru cei care privesc in sine… si s-au trezit… cunoasterea este un drum extraordinar.

Link-uri sponsorizate

Comments