Oare chiar toti am avut un an bun?

eu44
Link-uri sponsorizate

Asta este intrebarea care mi-a rasarit in minte in ultimele zile dupa ce am vazut avalansa de retrospective ale anului 2014 pe Facebook.

Privind superficial, ai senzatia ca nimeni nu a avut un an prost, ca nimeni nu a suferit, nimeni nu a fost dat afara, nimeni nu a fost inselat… nimeni nu a inselat etc.

Nu domnule, peste tot lapte, miere si multumiri.

Mai sa fie! Daca ar fi sa privesc in urma la toate comentariile si la toate mesajele primite de-a lungul acestui an… as putea spune ca multa lume a avut un an prost – fie in plan profesional, dar mai ales in plan personal.

Stiu ca pentru unii pare plicitisitor… insa voi continua sa spun ca personalul este cel care afecteaza cel mai mult vietile oamenilor.

Si iar ma voi lua drept exemplu. Pentru mine… 2014 a fost un an interesant.

In plan personal a fost un an superb… un an cu iubire, un an cu o viata sociala intensa… un an cum pot spune ca nu am avut niciodata.

Dupa un 2013 inceput in genunchi si continuat cu o munca asidua cu mine, 2014 a fost o incununare a acestui parcurs, un raspuns al lunilor de dezvoltare personala.

In plan profesional insa… 2014 a avut tusele lui urate. Sa te trezesti de doua ori jobless intr-un an nu este tocmai usor, iar cei care au trecut prin asta stiu despre ce vorbesc. Este greu de tot… mai ales cand prima usa de metal trantita in nas vine de la firma la care ai activat 8 ani.

A fost primul semnal care mi-a indicat faptul ca sistemul de angajat full-time, la program, nu ma mai reprezinta.

Iar cele 6 luni petrecute la Libertatea mi-au confirmat faptul ca trebuie sa ies definitiv din presa. Iata cum in doar 6 luni am avut 2 “caderi”. Da, stiu, nu a stiut nimeni de ele – exceptand persoanele apropiate.

Oare ce s-ar fi intamplat daca as fi luat totul in tragic?

La un moment dat chiar m-am gandit sa fac un filmulet ca Robbie Williams in care sa spun ca am nevoie de un job. Am renuntat rapid la idee… sa spunem ca stau bine cu intuitia :))

Drept urmare, am inceput sa muncesc pe cont propriu – in anumite zone se numeste free-lance – un termen destul de hulit in Romania.

Mi-a fost frica de m-am cacat pe mine. Nu imi plac lucrurile nesigure… dar oare ce mai este sigur in ziua de azi?

Da, 2014 a fost un an dubios pe plan profesional – insa a fost un an care mi-a deschis ochii spre alte directii, spre alte colaborari, spre alte lucruri misto… spre mine si ceea ce pot sa fac eu pentru mine.

Insa aici voi veni si voi spune ferm – personalul m-a ajutat!

Daca in plan personal nu as fi fost echilibrat si fericit… well, ar fi fost sanse sa spun ca 2014 a fost un an prost.

Asa, pesimistul din mine a disparut… locul lui fiind luat de un optimist in crestere.

Vulpescu ala de acum 2 ani nu mai exista si tare ma bucura asta.

Da, cred in iubire in continuare si da, fericirea pentru mine asta inseamna – sa iubesc!

Si lucrez zilnic la asta.

Restul sunt nuante. Daca esti deschis… vin si oportunitatile.

Si inca ceva… ceva ce am invatat anul asta – daca stai in casa NU TE CAUTA NIMENI!

Asa ca lasa mandria idioata si iesi din casa :))

Cam asa a fost 2014 pentru mine – un an si cu bune si cu tuse de gri… insa per total a fost un an de pornire pe un drum interesant.

Cat despre blog… aici ce ar fi de spus? A fost o bucurie fantastica sa vad atatia oameni citind ceea ce scriu, comentand, sau trimitandu-mi mesaje private cu povestile lor de viata sau cu simple felicitari.

A fost o experienta fantastica, o experienta care mi-a schimbat complet perceptia despre oameni. Inainte nu credeam in oameni, acum mi-am dat seama ca nu toti sunt javre, ca nu toti oamenii sunt rau intentionati.

Blogul meu a fost o oaza pentru oameni care vor sa comunice intre ei, care vor sa vorbeasca despre ei, care vor sa invete de la altii… si sunt multi… iar pentru asta va multumesc.

Nu, Facebook-ul cu a sa retrospectiva nu este un barometru, ci doar un algoritm care-ti analizeaza pozele postate de-a lungul anului – nimic relevant.

Adevarul il stie fiecare om in parte atunci cand se priveste in oglinda. Acolo este marele test.

Tu l-ai trecut?

Link-uri sponsorizate

Comments