A nins! Unde sunt copiii?

iarna
Link-uri sponsorizate

A nins! Da… stiu ca stiti… doar este cod galben sau rosu.

Unde sunt copiii?

Azi dimineata pe la 7 si ceva, cand am condus-o pe iubita mea la birou, ningea viscolit.
La orele pranzului ningea ca in povesti! Dar era totusi cod! Nu stiu daca vreo prezentatoare de stiri a spus – “ninge ca in povesti in Capitala, bucurati-va!”

In schimb, peste tot auzi – “Sa nu care cumva sa va incumetati sa iesiti din casa”.

Mai ca nu iti spun ca zapada e uda :))

Am eu senzatia sau ne-am tampit definitiv? Acum o ora si ceva mergeam pe Calea Victoriei si am surprins doua femei cam de varsta mea cum priveau spre cer si lasau fulgii de nea sa se aseze pe zambetul lor.

“Este senzational” – spunea una dintre ele.

Jur ca am ridicat capul spre cer. Avea dreptate… senzatia e chiar misto, iar cand eram copil nu ma mai saturam sa privesc cerul cand ningea.

Asteptam sa il dibuiesc pe cel care arunca zapada peste mine. Mancam fulgii aia… imi placea sa-i mananc.

Azi, din pacate, nu am vazut niciun copil afara. Nu am vazut urme de sanie, urme de ingerasi in curtile blocului – nici nu ai cum – a avut Primaria de sector grija sa planteze garduri cu tepi -, nu am vazut urme de maini pe masini… nu am vazut fete sapunite, baieti care se bat cu bulgari.

Nimic! Pustiu! Doar e cod! Si zapada e uda tare.

Ce dracu’ s-a intamplat cu noi in astia 25 de ani?

In copilarie rupeam maidanele cand ningea. Jucam fotbal de dimineata pana seara – reteta era asa: o pereche de ciorapi, o punga bine stransa in jurul piciorului, inca o pereche de ciorapi si gumari cu talpa care nu aluneca…. cat mai usori ca sa poti dribla corect.

Tin minte ca dupa o zi de fotbal pe zapada… ajungeam acasa cu picioarele murate. Faceam o baie fierbinte, beam un ceai si aia era… a doua zi o luam de la capat.

Ce ne mai placea sa sarim din leagan in zapada afanata sau sa facem cazemate… doar eram generatia crescuta cu filmele cu Sergiu Nicolaescu… ce mai “Noi cei din linia intai” am tras prin curtile din zona… oho.

Azi am fost trist! Nu am vazut copii afara. Nici copii mici, nici adolescenti!

Doar e cod! Medicamentele sunt scumpe, iar televizorul sau computerul functioneaza pe principiul dincolo era mai ieftin.

Da, comoditatea nu costa… nu are nevoie de detergent… nici lenea… de grasime ce sa mai spun?

Da dragilor, a nins si zapada e tare uda! Sa nu care cumva sa va prinda afara din casa. Sa nu care cumva sa va bucurati de peisaj…

Este complet interzis!

Iarna este ceva naspa si ar trebui sa o interzicem prin lege! Bucuria am interzis-o deja de prea multa vreme…

Daca vreti sa vedeti ce inseamna iarna… incercati sa-l cititi pe Piticu pe Facebook… el va tine la curent cu numarul copacilor care au cazut pe masini :)) Sunt sigur ca va intereseaza!

A nins! Unde sunt copiii? Copiii din noi?

Link-uri sponsorizate

Comments