5 lucruri care nu imi plac de Craciun

santa_claus
Link-uri sponsorizate

Nu, nu sunt Grinch, insa sunt cateva lucruri care chiar nu-mi plac de Craciun.

Si nu de azi, de ieri, ci de cand ma stiu.

Lucruri care intind nervii la maximum, lucruri care ar putea fi evitate cu usurinta.

Uneori chiar am senzatia ca oamenilor le place sa se enerveze de Craciun.

Sa-si dea coate, sa se calce pe picioare la cozi, sa se injure… sa tipe… sa-i vezi cu venele stand sa le crape pe frunti.

Timp in care din toate device-urile cu boxe urla colindul – “de Craciun fii mai buuuun, fiiiiiii adevaraaaaaat!”

Cata ironie :))

Iata lista lucrurilor care nu imi plac de Craciun:

1. Colindatorii
Nu am nimic cu etniile, insa colindatorii arata ca sunt niste cersetori. Sunt jegosi si nu iti vine sa le deschizi usa pentru ca ai senzatia ca vor sa dea o spargere. Putin detergent nu ar strica. Nu de alta, dar daca tot ne invita sa fim mai buni, i-as invita si eu sa fie nitel mai… curati. Aspectul conteaza in acest business :)) Aspectul si seriozitatea cu care iti faci treaba. Plus un pic de suflet!

2. Imbulzeala din magazine
Nu am vazut asa ceva. De fiecare data e haos in ultima zi. Desi magazinele sunt pline non-stop pe tot parcursul anului, romanul se calca in picioare pe 24 dimineata. Asta cred ca tine de trecut – de cozile de pe vremuri, desi… vad ca si tinerii au preluat aceasta moda idioata. Dragii mei… nu e sfarsitul lumii, ci doar Craciunul! “Fii mai buuuuun, fiii adevaraaaaat”…

3. Indemnul “De Craciun fii mai bun”
Mai bun decat ce? Cum adica sa fii mai bun de Craciun? Doar de Craciun? Nu ar fi okay sa fim buni in fiecare zi? E? Eu cred ca lucrurile ar arata cu totul si cu totul altfel… Ce ziceti? Incercam sa fim buni tot anul? Poate vom reusi sa fim buni si de Craciun!

4. Oamenii care te intreaba cat ai dat pe brad
Ii stiti… sunt aia care stau toata ziua in fata blocurilor … aparent cu treaba. Cand treci cu bradul pe langa ei te intreaba – “cat ai dat pe brad?”. Dupa ce le spui… dau dezamagiti din cap si raspund – “eee, mai stau sa se faca mai ieftini”… de parca pe tine te-ar interesa acest detaliu.

5. Toate campaniile tv
Mi se par fortate, false si lipsite de magie. Majoritatea programelor sunt sterile, lipsite de lumina… goale de continut. Iar spiritul caritabil care se trezeste de Craciun ma scoate din sarite. Oare nu putem sa ajutam tot anul? Intreb si eu….

Sunt 5 lucruri care nu imi plac de Craciun… asa… la prima mana.

Din punctul meu de vedere, Craciunul trebuie sa fie o stare de spirit, nu un efort, trebuie sa fie o bucurie naturala, nu una impusa.

Craciunul ar trebui sa fie o Sarbatoare care ne apropie, nu una care ne dezbina. Din pacate, cam tot ce se intampla zilele astea zugraveste un peisaj grotesc.

Lasati bucatele, bautura… porcii masacrati. Nu asta inseamna Craciun!

Nu asta este scopul. Bucurati-va de cei pe care ii aveti alaturi si iubiti. Asta conteaza de fapt!

Craciun fericit tuturor!

Foto Credit: events.blackhills.com

Link-uri sponsorizate

Comments