Fii barbat – un obiectiv imposibil de atins

ru44
Link-uri sponsorizate

Sambata seara am fost la teatru. Chris Simion m-a invitat la avanpremiera spectacolului “Studii despre iubire” – o piesa experiment de teatru-dans pe care va recomand sa o vedeti la Teatrul de pe Lipscani din luna februarie a anului viitor.

Este o piesa plina de umor, dar si de replici care te pun pe ganduri.

Da, iubirea poate fi haioasa, desi este un subiect extrem de serios… sau, dupa caz, poate lasa urme adanci in sufletele oamenilor.

Depinde din ce unghi se raporteaza fiecare la ea.

In timpul piesei, actorul a enumerat ce inseamna sa fii barbat.

Da, stiu, pe net circula de niste ani de zile toate “calitatile” pe care un barbat trebuie sa le aiba pentru a fi considerat “adevarat”.

La femei lucrurile par simple – e un soi de oferta 3 in 1 – adica doamna in societate, curva in pat si gospodina in bucatarie – un 3 in 1 care se poate transforma in 2 in 1 daca individul nu este foarte interesat de latura culinara.

Okay, acum sa vedem cum trebuie sa fie barbatul?

Barbatul trebuie sa fie – sot, iubit, amant, tata, instalator, profesor, psiholog, sexolog, psihiatru, pompier, explorator, gentleman, gladiator, comediant, bancher etc…

In plus, el nu are voie sa fie neatent, obosit, stresat sau al dracu’.

Nu, barbatul trebuie sa fie o stanca… calda :))… nu are voie sa aiba vulnerabilitati… pentru ca daca are nu mai este adevarat.

Bine bine… am inteles, barbatul trebuie sa fie un soi de aparat multi-functional, intotdeauna pregatit sa satisfaca cerintele doamnelor. Intrebarea este – de unde invata el toate astea?

De la o persoana care trebuie sa fie 3 in 1? Adica de la mama lui?

Nu vi se pare misto ca o persoana de la care se cere totul trebuie sa invete totul de la o persoana 3 in 1? Sau 2 in 1?

Nu vi se pare ironic?

Iar daca baiatul respectiv a crescut intr-o familie mono-parentala – cum se intampla intr-o gramada de cazuri… atunci ce facem cu el? Il condamnam direct la a fi barbat (ne)adevarat?

Sa fii barbat este un obiectiv imposibil de realizat atunci cand este stabilit de femei.

De ce? Pentru ca daca vei intreba 1000 de femei ce inseamna un barbat adevarat vei obtine 1000 de raspunsuri diferite.

Ce inseamna asta? Asteptari diferite!

Eu cred ca aici se rupe filmul… de aici pleaca majoritatea suferintelor umane – de la asteptari.

Intrebarea este – cat de realiste sunt aceste asteptari? In ce masura un singur om poate intruni toate calitatile enumerate mai sus?

Sigur, viata inseamna invatare si o continua dezvoltare personala… insa cred ca ar trebui sa invatam sa ne acceptam asa cum suntem – cu bune si rele, fara sa mai cerem de la celalalt totul sau nimic.

Eu cred ca ar trebui sa nu ne mai setam ca obiectiv sa ajungem intr-un anumit fel… ci doar sa incercam sa fim fericiti.

Or pentru a obtine acest lucru, intai trebuie sa ne multumim cu ceea ce suntem si cu ceea ce avem. Apoi putem incerca sa construim urmatorii pasi… impreuna!

Ce credeti… se poate?

Link-uri sponsorizate

Comments