Nu mai esti cel de care m-am indragostit

angry_woman
Link-uri sponsorizate

Ieri am repostat textul intitulat – “De ce isi cauta barbatii amante”. In textul cu pricina nu vreau sa le gasesc scuze domnilor, ci pur si simplu vreau sa le arat doamnelor cat de mult conteaza aprecierea in cuplu.

Ei bine, textul de azi este provocat de un comment de ieri.

Commentul suna cam asa – “cum poti sa ramai fanul nr 1 al sotului daca el a uitat sa mai fie cel de care se presupune ca te-ai indragostit?”

Raspunsul este simplu si complicat in acelasi timp.

Varianta scurta arata in felul urmator – Poti sa ramai fanul nr 1 al sotului cata vreme nu iti iei ochii de la el dupa ce te-ai indragostit.

A sta cu ochii pe el nu inseamna control sau cicaleala – astea ucid cuplul, distrug iubirea – retineti aceasta nuanta.

A sta cu ochii pe el inseamna sa incerci sa mentii starea de indragostire. Iar pentru a face asta trebuie sa te re-indragostesti de el in fiecare zi. Valabil si pentru femei.

In cazul de fata – intrebarea este “cine a uitat sa fie”?

Atunci cand spui ca cineva a uitat sa fie cum a fost, de fapt spui ca si tu ai uitat sa il privesti in ultima vreme.

De ce spun asta? Pentru ca o relatie este ca o apa curgatoare. Daca balteste… miroase urat si deci are mari sanse sa se incheie.

Or, cata vreme relatia curge, se dezvolta, e firesc ca el sa nu mai fie ca la inceput… sa nu mai fie cel de care te-ai indragostit (ca sa nu mai spun ca de multe ori chiar tu ai vrut sa se schimbe si ai participat subtil la asta).

Nici tu nu mai esti aia de la inceput.

E normal. Desi multi ar dori sa ma contrazica… schimbarea este singura constanta din univers… iar oamenii se schimba – chiar daca pare insesizabil.

Iar in viata de cuplu… schimbarea isi face simtita prezenta si lasa urme adanci daca nu esti dispus sa investesti atentie.

Atunci cand te indragostesti… te indragostesti de un el, iar acel EL poate fi doar o proiectie de cele mai multe ori. Un fard hormonal. Atunci cand ajungi ajungi sa spui – “nu mai esti cel de care m-am indragostit” – hormonii s-au stins si tu il vezi de fapt pe el, asa cum era de fapt… fara mastile pe care i le-ai aplicat. Iar asta s-ar putea sa nu-ti placa… dar nu e vina lui – tu ai facut proiectia!

Asta este o varianta.

A doua varianta ar fi ca atunci cand te indragostesti… te indragostesti de un el. In momentul in care incepeti o relatie, EL se transforma in NOI, ceea ce inseamna ca in ecuatie intri si tu.

Iar asta inseamna tango in doi, adica munca de echipa, cooperare, intelegere, respect, iubire… in DOI!

Or atunci cand spui ca el a uitat sa fie cum a fost… cumva spui ca si tu ai uitat sa privesti spre VOI. Este o reactie in lant.

O mare greseala pe care o facem multi atunci cand formam cupluri – si am facut-o si eu de nenumarate ori – este asta – ne uitam doar la celalalt, fara sa incercam sa luam in calcul constructia lui NOI, deci fara sa ne punem si pe noi in ecuatie.

Si, din experienta proprie, va spun – de multe ori, atunci cand ne uitam la celalalt, de fapt ar trebui sa ne uitam la noi, pentru ca celalalt a devenit o oglinda a noastra in momentul in care am inceput sa construim un NOI.

Iar daca aceasta constructie se strica, de multe ori este si vina noastra.

Da, nu generalizez, fiecare relatie are particularitatile ei.

Si totusi, nu voi inceta sa spun urmatorul lucru – o relatie functionala include doi oameni fericiti, doi oameni care privesc in aceeasi directie. DOI!

Foto Credit: becuo.com

Link-uri sponsorizate

Comments