Florin Dobre – Am ghidat multi tineri spre bun simt

florindobre
Link-uri sponsorizate

Il cunosc personal de un an. Are o imagine de trash dandy boem din anii ’30 – ’40, conduce o masina Citroen cu garda joasa si se imbraca intotdeauna altfel.

Nu ai cum sa nu il remarci pe Florin Dobre. Desi nu este genul de barbat cu o statura impunatoare, de multe ori te dezarmeaza prin curajul cu care poarta culori ce ies din tiparele de gen.

Azi poti sa-l vezi cu bocanci roz, maine cu pantofi rosii… Si totusi, nu prea ai ce sa-i spui.

Iar daca la toate astea asezonezi si crucea, cateva icoane si discutii aprinse despre divinitate… rezulta un tablou interesant, rarisim pentru fashion-ul autohton.

Desi nu este un rasfatat al revistelor de moda din Romania – sincer nu inteleg de ce – Dobre reuseste de fiecare data sa adune multimi considerabile de oameni la prezentarile lui… prezentari care sunt de fapt adevarate show-uri.

De-a lungul ultimului an am asistat la doua dintre prezentarile lui. Ambele mi-au placut si pot spune ca apreciez “nebunia” lui – inca nu pot spune ca am curaj – insa pana la urma tot cumpar o tinuta de la el :))

Asta ar fi cea mai mare provocare vestimentara pentru mine. Sper sa o accepte si el!

Ei bine, zilele trecute… Florin Dobre a implinit 5 ani de moda. 5 ani, 10 prezentari, aparitii internationale si premii, plus un ghidaj al lui Phillipe Guillet.

Nu am putut rata ocazia si i-am pus cateva intrebari… supravegheat fiind de o icoana :))

– Daca ar fi sa te pun sa faci o radiografie a acestor primi 5 ani de moda… ce ai spune?
Florin Dobre: Despre mine nu cred ca mi-ar placea sa vorbesc. Activitatea asta este minunata, reprezinta o bucurie si o frumusete care imi dau o liniste incredibila.

Atat de multe realizari, atat de multe bucurii, atat de multe complimente, atatea bucurii oferite celorlalti prin prezentarile mele…

Ma bucur ca ai fost la cateva, ca ai vazut despre ce e vorba si cred ca ma intelegi.

– Vorbesti despre frumusete, pasiune si bucurie intr-o lume de fatada, de multe ori extrem de superficiala
Florin Dobre: Tocmai asta am evitat. Eu sunt natural, nu imi place sa fac comercial. Ce ma intereseaza este sa redau bucurie, adica ceea ce simt si imi place… sa dau mai departe.

Intotdeauna mi-au placut lucrurile frumoase si sincere, mi-a placut sa dau mai departe asta tuturor si cred ca se simte asta in colectii.

– Desi nu esti un rasfatat al presei de specialitate, la prezentarile tale vin foarte multi oameni. Care sa fie secretul?
Florin Dobre: Secretul cred ca sta in sinceritate si in valoare. Valoarea a fost confirmata inca de la inceputuri de Phillipe Guillet si de aceasta cariera de 5 ani cu foarte multe confirmari de la oameni de valoare.

Bucuria si sinceritatea formeaza secretul prezentei atator oameni la prezentarile mele.

Ce facem cu publicul si cu aceasta aplatizare a modei la nivel macro?
Florin Dobre: Mie mi se pare ca lucrurile au inceput sa se schimbe. In sfarsit simt ca in Romania au inceput sa se miste lucrurile in bine.

Nu cred ca am muncit degeaba. Cred ca am influentat foarte multi tineri spre bun simt, sa devina politicosi, sa vorbeasca cu domnule si nu cu ba!

La un moment dat am scris un text in care spuneam ca barbatii trebuie sa inteleaga faptul ca nu exista motive sa fim altceva decat gentlemani. Cand vor intelege toti asta?
Florin Dobre: Atunci cand isi vor da seama ca acest lucru ne da cea mai frumoasa viata, atunci cand isi vor da seama ca trebuie sa ne respectam pe noi insine si pe cei din jur. Moda este un pion ce poate genera foarte multe lucruri frumoase.

Sa nu cadem in extrema de fashion victim – asta e o inselaciune grava in care pot sa pice oamenii. Haideti sa vedem partea frumoasa a modei si sa o accesam.

Au trecut 5 ani, deja ti-ai construit locul in moda masculina. Ce urmeaza?
Florin Dobre: Sper sa pot face cel putin inca pe atat. Eu sper sa ajut Romania prin puterea exemplului. Vreau ca prin munca pe care o facem sa-i inspiram si pe altii.

Cred ca asta e cel mai bun reper. Cred ca trebuie sa fim uniti si sa ne regasim starea noastra naturala. Cat despre viitorul imediat, pe 1 ianuarie plec la Londra, iar pe 13 voi avea o prezentare acolo.

Suntem foarte aproape sa intram in Saptamana Modei de la Londra, ceea ce ar inseamna o confirmare fantastica.

Cu toate acestea avem nevoie de srijin. Noi nu suntem afaceristi, ci muncitori… uneori stam cu coatele rupte, ne doare, dar ne ridicam si mergem mai departe cu Dumnezeu inainte.

Multumesc.

Link-uri sponsorizate

Comments