Prima iubire nu se uita niciodata

euinterviu
Link-uri sponsorizate

Interesanta vorba! Intrebarea este – dar celelalte iubiri se uita?

Eu cred ca nicio iubire nu se uita! Toate se tin minte!

Nu poti spune ca prima iubire te-a definit… sau a doua sau a treia.

Toate iubirile te definesc – si aia adolescentina – aia care arde ca un vulcan … si aia matura – care, pe langa ardere, asezoneaza si o doza serioasa de ratiune si aia de tranzit.

Eu cred ca prima iubire nu se uita niciodata pentru ca in foarte multe cazuri vine la pachet cu prima dezamagire.

Asta daca putem vorbi despre iubire. Sa fim seriosi – prima iubire, aia de la 15-16 ani, este o simpla cautare a identitatii, este o faza incipienta a iubirii… este mai degraba o dezordine hormonalo-sentimentala, un esafod al primelor suferinte, o anticamera a nevrozelor ulterioare.

Un tanar la 15-16 ani este un copil. El nu isi traieste sentimentele, ci este trait de sentimente si emotii.

Nici macar nu are habar ca le poate controla! El crede ca dragostea e oarba! Asa e… dragostea e oarba! Iubirea nu!

Iubirea nu are cum sa fie oarba cata vreme este o constructie ce necesita o gramada de elemente – pasiune, intimitate si angajament – fiecare cu pachetul de calitati.

Eu cred ca nicio iubire nu se uita – nici alea care se incheie frumos si nici alea care se termina urat. Proasta constructie mai avem si noi, oamenii – mai degraba le tinem minte pe alea naspa :))

In realitate, daca te uiti inapoi, iti dai seama ca toate iubirile au avut si perioade frumoase si ca haosul nu a fost atat de mare cum ai crezut atunci.

Eu nu am uitat nicio iubire… nu am uitat nicio pulsiune, nicio vena ce statea sa pocneasca… niciun cuvant frumos sau vreo cearta.

Nici nu ai cum … sunt lucrurile care te-au adus pana in prezent. Astea sunt lucrurile care m-au compus pe mine, Vulpescu asta actual… acest om care este definit de actuala iubire.

Daca ar fi sa le compar… as spune ca iubirea actuala este unica, matura, asezata… chiar daca uneori mai sunt si momente tensionate – sunt firesti in orice cuplu.

Iubirea actuala este cea mai frumoasa de pana acum. Si spun asta nu pentru ca este fresh si arde puternic cand scriu aceste randuri sau pentru ca iubita mea este o persoana superba.

Toate astea conteaza, este adevarat, insa iubirea actuala este cea mai frumoasa pentru ca se petrece intr-un moment in care eu imi traiesc cea mai buna varianta a mea.

Iar aceasta cea mai buna varianta a mea este o consecinta a tuturor etapelor prin care am trecut pana la varsta asta.

Fie ca au fost dezamagiri cumplite sau suferinte care au lasat urme adanci, greu de reparat… eu sunt recunoscator trecutului meu pentru ca m-a facut sa deschid ochii si sa vreau sa ma cunosc.

Iar asta conteaza enorm!

Link-uri sponsorizate

Comments