Cat de des iti folosesti telefonul? (VIDEO)

telefon
Link-uri sponsorizate

Tehnologia moderna este noul drog. Zilnic, de dimineata pana seara, oamenii stau cu ochii in telefoanele mobile – pe strada, in mijloacele de transport in comun, ba chiar si in club.

Unii chiar se simt vinovati ca nu au dat check in imediat cum au pasit intr-un loc.

Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa ma ciocnesc de oameni neatenti, oameni care erau absorbiti de propriile telefoane.

Culmea e ca si mie mi s-a intamplat sa merg pe strada cu totul conectat la telefonul meu.

Intrebarea este – ce se va intampla cu noi?

Oamenii au ajuns deja dependenti de aceste device-uri – chiar daca in mod real nu au nevoie de ele – si se simt disperati daca le pierd sau le uita acasa.

Potrivit unui studiu publicat de DailyMail, un user mediu de telefon smart isi verifica telefonul de circa 1500 de ori pe saptamana. Asta inseamna o medie de peste 200 de ori pe zi. 200 de ori.

Va dati seama? Putem vorbi deja despre un automatism, despre adictie.

Mai mult, un user mediu de telefon smart isi foloseste telefonul cam 3 ore si 16 minute pe zi – adica o zi intreaga la nivelul saptamanii.

Pe scurt – din cele 7 zile alea saptamanii… una este ocupat integral de telefon!

O zi intreaga – 24 de ore. Wow! 

Mai mult, patru din zece useri admit ca se simt pierduti fara telefonul mobil. Ce inseamna asta? Ca oamenii au pierdut deja contactul cu viata reala, ca virtualul ne-a transformat in sclavi.

Multi dintre cei care au fost intervievati au spus ca intra pe Facebook fara sa se gandeasca. Ce inseamna asta? Ca Facebook-ul le ofera mai multa satisfactie decat ceea ce se afla real in jurul lor. Nasol nu credeti?

Potrivit aceluiasi studiu, telefoanele smart inlocuiesc incet, dar sigur laptopul si desktopul.

Si uite asa tehnologia pune stapanire pe noi.

Tu cat de des iti verifici telefonul?

Link-uri sponsorizate

Comments