Care sunt ingredientele unei relatii perfecte?

relationship
Link-uri sponsorizate

Nu am sa inteleg niciodata de ce oamenii vor sa caute reteta relatiei perfecte?

Am mai spus-o si o repet – nu cred ca exista relatii perfecte, insa cred ca exista relatii functionale.

Cred ca asa se traduce de fapt acel “perfect” pe care il vedem imprastiat in titlurile diferitelor publicatii – perfect = functional!


Aseara am citit un articol pe DailyMail despre ingredientele unei relatii perfecte (functionale). Articolul se bazeaza pe rezultatele unui nou studiu si cred ca are sens.

Trecand peste ideea de a face sex de doua ori pe saptamana (aici nu poti impune un anumit numar de relatii sexuale – fiecare cuplu isi seteaza propriile reguli), celelalte ingrediente mi se pare in regula.

Spre exemplu, sa spui “imi pare rau” dupa o discutie in contradictoriu. Oare cati oameni sunt capabili sa treaca peste orgoliile prostesti si sa-i spuna partenerului/ei – “imi pare rau, am gresit, iarta-ma”?

Tinand cont de faptul ca in multe cazuri vorbim despre relatii desfasurate de pe pozitii de forta, despre relatii in care exista jocuri de putere, mi-e greu sa cred ca cineva se gandeste sa spuna “imi pare rau” sau “iarta-ma”.

Un alt ingredient important ar fi exprimarea sentimentelor. Cum ar fi sa-i spui partenerei ca o iubesti inainte de culcare? Pare cumva un cliseu hollywoodian, insa linistea pe care ti-o asigura cele doua cuvinte spuse de persoana de langa tine cred ca bate orice Xanax.

Atingerile sunt un alt ingredient important intr-o relatie functionala. De-a lungul timpului am observat foarte multe cupluri care pur si simplu nu se mai ating – si aici nu ma refer doar la atingerile sexuale, ci si la cele prietenesti, cele din iubire.

Or, din punctul meu de vedere, atunci cand cei doi nu se mai ating apare spatiul ideal pentru atingerile altora.

Oare ce este atat de naspa in a lua in brate, a-ti mangaia partenera? Nu e! Sunt gesturi cat se poate de firesti. Din pacate, societatea si persoanele din jur te fac sa-ti reprimi aceste gesturi, ba chiar sa te simti vinovat pentru ele, ceea ce este o mare tampenie.

Alte doua ingrediente ar fi hobby-urile comune si impartirea sarcinilor gospodaresti fara niciun fel de discriminare sau obligatie.

In plus, cuplurile functionale descopera mereu locuri noi si adora timpul petrecut impreuna.

Dupa cum vedeti, ingredientele unei relatii functionale sunt acele ingrediente ale parteneriatului corect despre care tot scriu de cand am pornit acest blog. Sigur, lista este mult mai lunga si cred ca asta da frumusete vietii – faptul ca putem adauga oricand ce dorim pe aceasta lista.

Intr-o relatie functionala nu exista cineva mai sus si cineva mai jos, cineva mai puternic si cineva mai slab, ci doi oameni care se bucura impreuna de ceea ce construiesc, de ceea ce au si de ceea ce traiesc in fiecare clipa.

Foto Credit: thescoopsblog.com

Link-uri sponsorizate

Comments