Te invit la nunta mea si te simti bine pe banii tai

eu22
Link-uri sponsorizate

Acum o ora am vazut un text pe blogul lui Zoso care m-a amuzat teribil. O duduie se plangea ca nunta ei a durut si ca, desi a invitat 100 de persoane (“dragi”), multi s-au dat loviti.

Citind textul cu pricina, mi-am adus aminte ca anul trecut, prin septembrie, am facut un Storcatorul de stiri pe tema nuntilor.

Drept urmare, m-am gandit sa scot textul din acel episod si sa-l pun pe blog.

“Ce este nunta? Un eveniment la care esti invitat cu placere si asteptat cu interes :))

Recunosc, nu imi plac nuntile pentru ca sunt niste piese de teatru de doi lei.

in principiu, o nunta ar trebui sa fie o incununare a iubirii dintre doi oameni, un eveniment discret, elegant, cu staif, un eveniment la care lumea sa mearga cu placere si prietenie. In realitate, ce este nunta?

Un simulacru, un soi de mini-fond de investitii :)) Cred ca ar trebui sa recunoastem faptul ca majoritatea nuntilor au in prim-plan BANII.

Fie ca mirii vor sa adune bani pentru luna de miere, fie ca vor sa-si cumpere un set nou de lustre prin casa, nuntiile urmaresc, intr-o proportie covarsitoare, acelasi lucru – BANII!

Nu e misto cand te duci la o nunta, esti intampinat, apoi condus la masa si primul contact vizual este cel cu plicul de pe care iti zambeste numele tau?

Toata seara, dar toata seara… iti zambeste plicul ala de pe masa, iar in creierul tau apare constant o voce surda care-ti spune – “umple-ma!”, “umple-ma!”

La fiecare buleta de cascaval inghitita auzi asta – “umple-ma! umple-ma!”
La fiecare sarma, nici nu tai bine o bucata… auzi – “umple-ma! umple-ma!”
Cand tai friptura… la fel… “umple-ma!”
Dupa fiecare dans, cand te intorci la masa… auzi – “bine ca te-ai intors, mi-a fost dor de tine… “umple-ma!”

Ce sa o mai zguduim – nunta cu plicul pe masa e un cosmar!

In fiecare clipa esti constient ca la final trebuie sa hranesti plicul ala. La nunta, cel mai mare dusman de la masa e plicul.

Mireasa e miezul!

Sa vorbim putin despre mireasa. Nunta este evenimentul ei si e firesc sa fie asa. Are tot dreptul sa fie printesa macar o zi in viata. Este pretul pe care-l platesc toti invitatii de la nunta pentru chilotii murdari de cacat pe care ii va spala femeia toata viata, pentru toate El Clasico pe care va trebui sa le suporte toata viata, pentru toate betiile pe care le va trageporcul etc

Ea este printesa, zana, miezul nuntii si toata lumea ii canta-n struna –
“vai ce frumoasa rochie ai”,  “vai ce coafura superba”… “vaaaaaaaaai”.

Dupa care, a doua zi, auzi ca rochia era oribila, ca ii scotea in evidenta tatele cazute la buric, sarmalele din cap isi asteptau cuminti mamaliga,
pantofii erau neasortati, trena era prea lunga, iar machiajul era de curva de centura.

“Vai draga, cum a putut s-o ia baiatul ala frumos pe aia?”

De partea cealalta, mirele nu poate decat sa zambeasca jenat, sa fie complezent pana in maduva oaselor, chiar daca, uneori, in timpul valsului ii vine sa o arunce pe zana de pereti.

Complezenta de la nunta este pretul pe care trebuie sa-l plateasca pentru a avea parte de sex moca toata viata.

Lasa breh ca o zi de chin n-a omorat pe nimeni :))

In rest, pentru miri, ce poate fi nunta?

Glezne umflate, griji ca nu se aduna banii sa plateasca lautarii, multe alte batai de cap si vreo 500 de poze la care nu se mai uita nimeni peste 6 luni
Nunta este de fapt un folder al vietii si cam atat. Un folder pe care il poti arunca in recycle bin din greseala :))

Sa trecem la invitati…
Este incredibil cum vin barbatii la nunti si cum pleaca. Cand vin… zici ca sunt Harvey din Suits – eleganti, ferchezuiti, cu postura, insa, nici nu ajung binela locul faptei si intreaba – unde p**a mea e bautura!

E clar cum vor pleca, da? Se tin de iubitele lor in rochii creponate, au cravata pusa pe cap, burtile pe afara, sacourile se tarasc pe jos… ce sa mai… sunt beti lemn. Beti pe banii lor :))

Sa fim seriosi. La nunta te duci si dai 100 sau 150 de euro ca sa mimezi placerea de a fi alaturi de niste oameni care se iubesc atat de tare
incat iti pun in fata acel prieten care-ti zambeste toata seara de pe masa
si care iti va striga toata seara… “umple-ma!!”

Sa gandim logic – cu 150 de euro iti rupi capul un week-end intreg
fara sa te prefaci ca te simti bine.

Si acum ajungem la femei
Ador femeile la nunti :))

Se vede clar ca se chinuie cu rochitele alea si cu tocurile inalte. Le vezi cum stau si posteaza chestii pe facebook, vorbesc foarte afectat despre job-ul plin de taskuri dar… dar, la prima chemare a bataturii, adica la prima sarba, sar ca arse de pe scaun si se incing pe ringul de dans de parca ar fi posedate de demoni.

Atunci sa vezi chiuiala. se duce dracu’ si corporatism si staif si tot… La momentul sarbei, chemarea bataturii anuleaza orice discurs motivational!

Atunci incepe jocul flecurilor :))

Nu pot sa inchei fara meniu
O nebunie, mai ales de cand au aparut show-urile astea culinare. Cand citesti meniurile astea de la nunta iti vine sa f**i.

Totul este tras in sau pe ceva, totul este asezat pe un pat sau facut in crusta de zici ca ala care concepe meniurile ejaculeaza pe ele.

Ca o concluzie, cred ca ar fi cazul sa recunoastem faptul ca nuntile sunt niste mici afaceri, tacit acceptate de toata lumea,  sunt exercitii de complezenta si cama tat… nimic pur, nimic frumos, nimic memorabil.

Niste simulacre jenante. Sigur – exista si nunti frumoase, dar sunt putine.

Drept urmare, cred oamenii ar trebui sa spuna adevarul si sa nu mai foloseasca formulari de genul – “mi-ar face o deosebita placere sa vii la nunta mea. meniul e 80 sau 100 de euro”. Nu frate,  ar fi okay sa spunem adevarul – “am si eu nevoie de bani. crezi ca poti sa vii la nunta? Mi-ar fi de ajutor”.

Nu-mi plac nuntile tocmai din cauza falsitatii care graviteaza in jurul lor.

Vorba unui batranel simpatic – “atunci cand strecori banii in iubire, ea devine afacere”

Asa si cu nuntile”.

Asta este textul scris acum un an. Cred ca nu expira niciodata!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments