Cine pe cine vaneaza?

hunting
Link-uri sponsorizate

“Barbatul este programat sa vaneze”, “oamenii sunt prin natura lor poligami”, “femeile sunt programate pentru reproducere si atat” … etc.

Nu-i asa ca e simplu sa-i trimitem pe barbati la “curve” si pe femei la schimbatul scutecelor?

Totul se rezolva din cateva fraze ce tin de asa-zisa structura umana.

Singura problema este ca barbatii vanau mamuti, nu femei; iar femeile stateau in grote si cresteau copii.

Acum, adica la cateva mii de ani distanta, barbatii nu mai au ce mamuti sa vaneze, insa se intalnesc peste tot cu femeile care au parasit grotele si care se bucura de libertate, fiind complet eliberate de rolul de clocitoare.

Intrebarea este – pentru ce au iesit femeile din grote?

Nu cumva ca sa vaneze? Cine pe cine vaneaza de fapt?

Nu vi se pare ca toata tampenia cu speciile inrudite si cu rolul barbatului de polenizator al vailor intime ale tuturor domnitelor este usor depasit? Suntem deja 7 miliarde!

Nu vi se pare ca celebrele roluri de gen – barbatul vanator si femeia crescatoare de copii – nu prea mai au sens in prezent?

Sa privim in jur – barbatul este derutat, speriat si stresat din cauza faptului ca mamutii au fost inlocuiti de femei; iar femeile vaneaza in voie, fiind stapanele totale ale propriilor trupuri.

Cand s-a produs aceasta schimbare? In momentul in care femeia si-a dat seama ca isi poate controla perfect corpul (sarcinile nedorite), atunci cand si-a dat seama ca nu orice ejaculare merita un nume si ca sexul poate fi practicat si din placere.

Si… ghiciti ce – femeia se bucura de placerea oferita de sex si mai ales de faptul ca are dreptul sa aleaga pe cine sa vare intre picioarele ei.

Or, in conditiile in care femeia are dreptul sa-si aleaga partenerii, cine pe cine vaneaza?

Ieri auzeam un psiholog spunand ca specia umana este poligama. Pana si el se referea doar la barbati. Vedeti ce fac rolurile de gen adanc infipte in creierul nostru? Le scot pe femei in afara speciei :))

Pai daca admitem ca suntem poligami, atunci sa admitem pana la capat si sa spunem ca si barbatii si femeile vaneaza, ca si barbatii si femeile polenizeaza, ca si barbatii si femeile au dreptul la palmares sexual, evident daca vor sa-l obtina.

Altfel, daca vom continua cu aceleasi roluri de gen invechite, vom avea parte de din ce in ce mai multi barbati al caror penis va fi rapus de stres si griji si de tot mai multe femei care vor fi nevoite sa cumpere constant baterii pentru “prietenul” zbarnaitor care le asteapta cuminte, seara de seara, in sertarul noptierei.

Concluzia? Monogamia sau poligamia nu pot fi impuse social cu adevarat. Ele sunt niste chestiuni ce tin de alegerea fiecaruia in functie de nivelul de dezvoltare psihica si emotionala atins (valabil si pentru barbati si pentru femei).

Foto Credit: datingafterfortyeight.blogspot.ro

Link-uri sponsorizate

Comments